3-2-1 methode spareribs bereiden

  • Menfacts
  • april 22, 2018
  • Comments Off

Spareribs bereiden volgens de 3-2-1 methode

Lekkere malse spareribs bereiden op de bbq is niet het gemakkelijkste klusje. Wanneer je een echte goede sparrib hebt, dan zit daar ook flink wat vlees aan en dat kun je niet zomaar even op de barbecue gooien en afwachten tot het goed gaar is. Echte malse spareribs bereiden op de bbq vergt veel tijd en geduld, maar het resultaat is er uiteindelijk ook na. Een van de beproefde methodes om spareribs te bereiden is de 3-2-1 methode. Met 3-2-1 spareribs bereiden dien je veel tijd te besteden aan het garen van de spareribs, met als uiteindelijk doel: lekkere malse spareribs.

Wat is de 3-2-1 methode spareribs bereiden?

De getallen in de naam van deze methode staan voor het aantal uren voor een bepaalde bereiding van de 3-2-1 spareribs. De 3 staat dus voor 3 uur, de 2 voor 2 uur en de 1 voor 1 uur. Totaal neemt de 3-2-1 methode spareribs bereiden dus 6 uren in beslag. De 3 uren staan voor de onbedekte bereiding op de barbecue met een temperatuur van ongeveer 110° Celsius. De 2 opeenvolgende uren staan voor 2 uren bereiding, maar dan zijn de spareribs verpakt in aluminiumfolie. De reden voor het inpakken is, om het vlees zo mals mogelijk te houden. Het laatste uurtje gaar je de spareribs weer onbedekt. Dit doe je dan vooral om een knapperige korst te ontwikkelen en voor kleur van de 3-2-1 spareribs.

Hoe ga je te werk bij 3-2-1 spareribs bereiden?

Heb je een dagje vrij en wil je aan het einde van de dag genieten van perfect gemaakte spareribs? Zet dan de barbecue maar klaar en bereid je voor op de 3-2-1 methode spareribs bereiden. Eerst smeer je de spareribs helemaal in met een rub. Een rub is een soort van marinade voor het vlees en zijn kant en klaar te verkrijgen in veel verschillende smaken. Steek nu de barbecue aan en houd hem op 110° Celsius. Je mag nu je ingesmeerde spareribs op de barbecue leggen en 3 uren laten garen.

Na 3 uur haal je de spareribs van de barbecue en verpak je hem in aluminiumfolie. Zo kunnen de spareribs lekker in eigen vocht gaan garen en blijft hij mals. Ingepakt moeten de spareribs nu 2 uur garen. Na 2 uur verwijder je de aluminiumfolie en smeer je de spareribs in met een saus, bijvoorbeeld een barbecuesaus. Nu laat je hem 1 uurtje garen op de barbecue, zodat hij een mooie kleur krijgt en knapperig wordt. De 3-2-1 spareribs zijn helemaal klaar wanneer ze gemakkelijk te breken zijn.

Previous «
Next »