De juiste tv aanschaffen

  • Menfacts
  • april 27, 2022
  • Comments Off
de juiste tv aanschaffen

De tv is de afgelopen 50 jaar steeds belangrijker geworden in onze woonkamer. We gingen van een paar zwart wit zenders naar de huidige situatie waarbij we honderden zenders hebben en daar nog allerlei pakketten bij kunnen kopen, denk aan Disney+, Netflix, Videoland, etc. En dus wordt het ook steeds belangrijker wat voor televisie je hebt. Ga je een nieuwe kopen? Dan moet je tegenwoordig met best wat zaken rekening houden. Welke lees je in onderstaande blog!

Wat is 4K-tv? Is OLED het waard? Hoe zit het met OLED versus LED? En dus de grote vraag: welke tv moet je kopen? Ons doel is om het antwoord hierop te ontrafelen en te vereenvoudigen. Met alle speciale opties van tegenwoordig lopen de prijzen ook ver uiteen. Gelukkig kun je op veel plekken een tv kopen op afbetaling waardoor je eventueel kunt kiezen voor een wat duurdere met meer opties. Want bij de aanschaf van een tv op afbetaling merk je het wat minder dan het hele bedrag in een keer te moeten betalen.

Hoe meer je uitgeeft, hoe beter de functies.

De tv-prijzen zijn de afgelopen 3 tot 5 jaar erg gedaald, en op dit moment koop je voor minder dan duizend euro een prachtige, eersteklas 42-inch 4K smart-tv volgestopt met alle toeters en bellen. Als je meer uitgeeft gaat het vooral om de grootte, de functies zijn vanaf dat bedrag zo’n beetje allemaal hetzelfde. Met meer geld koop je ook diepere zwarttinten, een beter contrast en een breder, rijker kleurenspectrum. En meer geld zal je dus een groter scherm opleveren.

Kies je tv-formaat.

Ooit bepaalde de familiebank hoe groot of klein de tv moest zijn, als in: hoe verder weg de bank, hoe groter de tv. Maar de tv’s van vandaag herschrijven alle regels, dus dat werkt niet meer zo. In feite zal elke recensie van de huidige 4K-tv’s je vertellen: groter is beter. Koop je je nieuwe tv te klein, dan zul je er spijt van krijgen. Dat is hoe geweldig tv’s tegenwoordig zijn, niet alleen met betrekking tot beeld, maar ook qua ontwerp. We zijn gegaan van grote, opzichtige zwarte dozen die veel ruimte innemen naar ongelooflijk dunne, prachtig ontworpen tv’s die bij je kamer passen en in grootte variëren van 32-inch tot 100-inch.

Kies OLED of LED.

Laten we het je gemakkelijk maken: hoewel OLED duurder is, is het verreweg de beste beeldtechnologie. Punt uit. Einde verhaal. Voor alle duidelijkheid: hoewel OLED de beeld wedstrijd wint, biedt een goede 4K LED-tv nog steeds een spectaculaire kijkervaring… en de goede hebben dezelfde smart-tv-functies als de OLED-tv’s. Voeg daarbij dat 4K LED-tv’s minder kosten dan OLED-tv’s, waardoor je eventueel meer geld hebt voor die geweldige soundbar of geweldige surround sound-systeem dat je wilt.

Led-tv’s hebben achtergrondverlichting, wat betekent dat een licht door een paneel van kristallen schijnt om het beeld te creëren. OLED-tv’s hebben geen achtergrondverlichting. In plaats daarvan wordt elke afzonderlijke pixel in een OLED 4K-tv (en we hebben het over 8.847.360 pixels in totaal) aan- en uitgezet en zichzelf aanpast. Het resultaat is een beeld dat veel beter en levensechter is en daarnaast minder vermoeiend voor de ogen.

Helderheid

LED’s en OLED’s werken beide goed in alle lichtomstandigheden. LED’s zijn vooral goed in goed verlichte ruimtes en kunnen nog feller worden gemaakt voor zonnige kamers. OLED is simpelweg spectaculair te noemen in donkere kamers!

Previous «
Next »