• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Tips voor als je van je garage een gym wil maken

Tips voor als je van je garage een gym wil maken

  • Menfacts
  • juli 22, 2022
  • Comments Off
gym van je garage maken

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om thuis een gym-achtige ruimte in te richten. Daardoor hoef je niet meer naar de sportschool en kun je trainen wanneer je wil. Vaak wordt daar de zolder voor gebruikt, maar nog veel meer de garage. Natuurlijk kun je naar een expert als https://www.tunturi.com/nl/ gaan en daar de verschillende krachtstations vergelijken, wat sowieso verstandig is. Maar je moet ook goed nadenken over de ruimte die je gaat inrichten. Een thuisgym in een garage vereist ontwerpbeslissingen, evenals beslissingen over geschikte opslag, de juiste vloer en het zorgen voor een goede verlichting.

Ideeën voor een thuisgym komen meestal bij mensen als ze zich realiseren dat een sportschool in hun huis, best wel eens ideaal kan zijn. Er kunnen echter ook nadelige effecten zijn. Van mogelijke vloerschade tot lawaai, evenals het gebrek aan privacy in een drukke eengezinswoning kunnen allemaal redenen zijn dat een gym thuis niet werkt. Je kunt alle apparatuur voor je thuisgym makkelijk in een garage plaatsen zonder je al te veel zorgen te maken over eventuele negatieve gevolgen voor de vloer.

Met dit in gedachten, moet je serieus omgaan met het plannen en ontwerpen van jouw ‘garage gym’, vooral als je je garage als een thuisgym gebruikt, maar deze ook nog voor andere doelen wil gebruiken. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Als je een garage ombouwt voor je thuis gym, heb je genoeg ruimte om een ​​multifunctionele ruimte te creëren. Het mooie van een garage gym is dat er gemakkelijk een roeimachine en een yogamat in kunnen, evenals een speciale hoek voor gewichtheffen of andere training.

Schuifdeuren zorgen voor multi functies

Het probleem met veel garage gyms is dat ze behoorlijk donker kunnen zijn. Als je het budget ervoor hebt, overweeg dan om je garage te openen door dubbele- of schuifdeuren, of zelfs een glazen dak. Vooral de eerste 2 opties zorgen voor veel licht en lucht, want je kunt ze natuurlijk open zetten als je aan het sporten bent.

Een omgebouwde garage is van grote waarde voor mensen die kleinere huizen hebben, dus het is begrijpelijk als je niet al die extra ruimte alleen voor de thuisgym wilt gebruiken. In een lege garage kun je echt alles kwijt wat je wilt. Een loopband, een wasmachine en schoenenkast? Waarom niet. Als de meeste ideeën voor een bijkeuken voor jou onbereikbaar zijn vanwege een gebrek aan ruimte, kan het goed werken om een ​​bijkeuken te combineren met jouw garage gym.

Investeer in een vloer

Als je een ruimte wilt die er net iets spannender uitziet, investeer dan in kleurrijke vloer. Vinyl vloeren of harsvloeren zijn beide goede opties voor garage gyms dankzij de duurzaamheid van deze materialen, hoewel ook deze vloeren uiteindelijk kunnen slijten. Kies voor rijkere, diepere kleuren in plaats van lichte zodat je geen strepen achterlaat met het sporten.

Multifunctionele ruimte

Als jouw garage gym een gezinstrainingsruimte is, moet je investeren in een goede opslag. Zo kun je de de achterwand bekleden met lockerkasten waar je alle kleinere items in kunt doen wanneer ze niet nodig zijn.

Wat heb je nodig in een garage gym

In een ideaal scenario is het goed om elk vakje aan te vinken als het gaat om een ​​homegym. Die vinkjes zijn cardiotraining, krachttraining, vrije gewichten training en mobiliteit/lichaamsgewicht/core als de vier hoofdcategorieën.

Dat is veel om thuis te doen en er komen veel machines bij kijken. Daarom adviseren wij:

– een cardio-apparaat (idealiter total body zoals een crosstrainer maar dit komt ook neer op persoonlijke voorkeur en natuurlijk het budget)

– een apparaat om weerstandstraining op te doen, zoals een kabelmachine of een hoogwaardig aanpasbaar krachtstation

– een oplossing voor losse gewichten zoals een squatrek met stangen en halterschijven

– dumbbells of een squat rack hybride

Previous «
Next »