Wat vinden vrouwen opwindend aan een man?

  • Menfacts
  • februari 25, 2022
  • Comments Off
wat vinden vrouwen aantrekkelijk

Of het nu gaat om lange sessies in de sportschool, intellectuele verfijning of een grote persoonlijkheid, de meeste mannen zijn op een eindeloze missie om interessanter en aantrekkelijker te lijken voor het andere geslacht. Sommige mannen willen zelfs graag weten hoe ze een ‘Mr. Grey’ kunnen worden. Maar je maakt misschien meer fouten op de dating afdeling dan je denkt, want wat vinden vrouwen aantrekkelijk aan een man?

Benaderbaarheid is aantrekkelijk

Een hartverwarmend begin; het loont om niet te knap te zijn. Natuurlijk zullen mannen die gezegend zijn met goede gelaatstrekken, een strakke kaaklijn en geweldig haar altijd hoger scoren wat betreft de aantrekkelijkheid, maar verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot benaderbare, gemiddelde uiterlijkheden wanneer ze op zoek zijn naar een partner voor de lange termijn. Voor korte termijn relaties zoeken vrouwen nog wel steeds naar stereotype aantrekkelijke mannen. Maar als ze op zoek zijn naar een duurzame relatie, hebben ‘gewone’ mannen een voorsprong. 

Uit een ander onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen nog steeds vriendelijke mannen zullen verkiezen boven zogenaamde ‘slechte jongens’. In een onderzoek uit 2016, werden meer dan 200 vrouwen gevraagd om een ​​tiental online dating profielen te beoordelen, en de meerderheid gaf de voorkeur aan de vriendelijke foto’s boven de traditioneel knappe, maar meer ‘bad boy’ achtige types.

Een oudere man is vaak een aantrekkelijke man

Verschillende onderzoeken hebben ontdekt dat vrouwen, van welke generatie dan ook, de voorkeur geven aan mannen van een paar jaar ouder. Dit wordt door onderzoekers het ‘George Clooney Effect‘ genoemd, en is naar verluidt een erfenis uit onze grotwoningen, toen oudere mannen meer middelen, connecties en respect zouden hebben.

Persoonlijkheid telt

Al generaties lang vertellen vrouwen aan mannen dat gevoel voor humor niet alleen belangrijk is, maar misschien wel de belangrijkste en meest aantrekkelijke eigenschap is die een man kan hebben. Mannen, het meer sceptische geslacht, hebben hun wenkbrauwen opgetrokken bij die claim, maar het blijkt echt zo te zijn. De Universiteit van Kansas, publiceerde een onderzoek in een tijdschrift, waarin me onderzoek deed rond een reeks blind-date-achtige tests. “Gedeelde gelach kan een weg zijn naar het ontwikkelen van een duurzamere relatie” kwam daaruit en wie zijn wij om dat tegen te spreken.

Laat je gevoelige kant zien

Het is een populaire mythe, maar er zijn een handvol onderzoeken geweest die het positieve effect ondersteunen dat de beste vriend van een man kan hebben op zijn kansen bij vrouwen. En de belangrijkste onder deze; hondenbezit maakt je een zorgzaam persoon… en dat maakt je aantrekkelijker voor veel vrouwen.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen twee keer zoveel aangetrokken voelen tot een man met een huisdier dan dat een man zich aangetrokken voelt tot een vrouw met een huisdier. En de wetenschap hierachter is eenvoudig: vrouwen voelen zich aangetrokken tot potentieel goede vaders: als je voor een hond kunt zorgen, zijn je opvoeding instincten waarschijnlijk in orde.

Een lichte baard is de beste keuze

In 2013 deed de Universiteit van New South Wales onderzoek naar de optimale lengte van gezichtshaar bij mannen om vrouwen aan te trekken. De meerderheid van de heteroseksuele vrouwen kozen overweldigend voor een lichte baard of zware stoppels. Het toont volwassenheid en mannelijkheid.

Wees een risiconemer

Er zijn bepaalde niveaus van risico die jouw om de juiste redenen zullen doen opvallen bij vrouwen. Als je echter arroganter bent met bijvoorbeeld je gezondheid of de veiligheid van anderen, juist weer niet. En terwijl de meeste mannen overschatten hoe aantrekkelijk risicogedrag is, blijkt dat ‘recreatieve’ risico’s – of dit nu parachutespringen of snowboarden is – de hoofden kunnen draaien van vrouwen. Let op mannen, en boek die bungeejump die je hebt uitgesteld!

Previous «
Next »