Tips voor aanstaande vaders om zich optimaal voor te bereiden

  • Menfacts
  • februari 25, 2022
  • Comments Off
tips voor aanstaande vaders

Word jij binnenkort vader of denken jij en je partner over het krijgen van een kindje? Dan is deze blog perfect voor jou. Hierin worden tips beschreven hoe jij jezelf optimaal kan voorbereiden op het vaderschap. Het zal invloed hebben op je vrije tijd en je werk. Je krijgt er namelijk een verantwoordelijkheid bij. Daarnaast is communicatie met je partner van groot belang. 

Zorg voor de juiste voorbereidingen

De eerste tip is: bereid je goed voor! Vader worden vergt stiekem wel wat voorbereiding. Je wilt graag een betrokken vader zijn, maar tegelijkertijd ook vrije tijd hebben. Dat is een reden waarom jij je goed moet voorbereiden. Deel je tijd goed in. Je goed voorbereiden heeft ook te maken met de juiste spullen in huis halen. Met alleen luiers en babyvoeding ben je er nog niet. Het is net zo belangrijk om speelgoed in huis te hebben. Zoek bijvoorbeeld naar speelgoed baby’s en bestel alvast leuk speelgoed. Op deze manier hoef jij niet continu met je baby in de weer te zijn en behoud je ook nog wat vrije tijd.

Verwennen mag soms

Je kindje verwennen is van groot belang! Hoogstwaarschijnlijk wil je ook niet anders. Als ouder wil je graag je kinderen verwennen en alles geven wat ze verdienen. Ga je ze te veel verwennen? Dan kan dit zich uiten als je kind ouder is. Zorg dus voor een goede balans tussen verwennen en zelfstandigheid. Ga op zoek naar leuke verwenmomenten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke bruisbal voor in bad. Baby’s vinden het heerlijk om in bad te gaan, omdat dit ze doet denken aan de baarmoeder. 

Verzorg je pasgeboren baby

Goede verzorging van baby’s is het allerbelangrijkste. Van nageltjes knippen tot luiers verschonen en later ook het poetsen van de tandjes. Hierbij moet je ook denken aan het goed afdrogen van de huid om een schrale huid te voorkomen. Wist je dat een babyhuidje vijf keer zo dun is dan die van een volwassen persoon? Vijf jaar na de geboorte is de huid helemaal ontwikkeld. Nadat een baby in bad is geweest, kan een massage erg ontspannen. Met een milde babyolie en kleine bewegingen komt je baby helemaal tot rust. 

Geniet, verwen en verzorg je baby goed. En zorg ervoor dat je zelf ook vrije tijd inplant. Maak juiste afspraken met je partner en communiceer goed. Geniet samen van jullie kindje. De eerste maanden zijn voorbij voordat je het weet. 

Previous «
Next »