• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Mannenapparaten in het huishouden; functioneel of doelloos?

Mannenapparaten in het huishouden; functioneel of doelloos?

  • Menfacts
  • april 23, 2018
  • Comments Off

Ga je in een huishouden op zoek naar een typisch mannenproduct, dan vallen er al enkelen snel in het zicht. Maar hebben deze mannenproducten eigenlijk wel een functioneel doel? Of zijn ze er puur voor entertainment?

Gaming en computers

Een echt typisch beeld dat je vaak terug ziet komen is een gameconsole prominent geplaatst onder de televisie in een tv-meubel. Want leeftijd is geen belemmering voor de meeste mannen, gamen hoort er nu eenmaal bij. Niet alleen de console is een beeld dat bij de gamende man hoort. De tweede groep is de zogeheten ‘pc-gamer’. Deze groep gamende mannen laat zich vooral opvallen door het vaak ombouwen van pc’s met diverse verlichtingen, logo’s en strakke moderne behuizingen. Vaak hoort daar ook het toetsenbord en muis bij als aantrekkelijk accessoire. En vaak mag een tweede of zelfs derde monitor niet ontbreken. Omdat deze pc’s vaak een of meerdere zware videokaarten gebruiken om de nieuwste spellen te spelen, verbruiken deze aanzienlijk in stroom. Dit kan een zeer goede reden zijn om via een energievergelijker over te stappen om de stroomrekening iets te verlagen.

Gereedschap

Toch wel het ultieme mannengevoel waar de vrouw zich vaak dood aan ergert: het, meestal rondslingerend, gereedschap. Liefst gaat de man met de boor, hamer en de halve gereedschapskist meesleurend, aan de slag. Dit blijft een strijd tussen de sekse, waar vooral de man een spoor van vervuiling achterlaat na zijn klussen en de vrouw dit weer mag opruimen. Nu is er een verschil tussen de gelegenheidsklusser die met twee linkerhanden de halve inboedel vernielt, en de echte fanatieke klusser die graag veel bewerkt maar wel goed is in wat hij doet. Vooral bij de laatste groep zie je dat deze actief in een grotere ruimte de handen laat wapperen met grotere machines voor vooral hout- en metaalbewerking. Ook hierbij kan het zeer verstandig zijn om je meer in de wereld van energieverbruik te verdiepen: de grote apparaten verbruiken namelijk veel meer energie in die schuur dan de meeste apparaten thuis! Om de man tevreden te houden met zijn speelgoed en de vrouw met de oplopende stroomrekening is het verstandig om de energievergelijker te raadplegen. Zo blijft iedereen tevreden.

Sportieveling en verzorging

Sommige mannen houden wel van trainen thuis. Als je een stapel gewichten ziet met diverse barbells en een trainingsbankje in een kamer, dan zou dit wel eens de man cave kunnen zijn. En wat vrouwen ook zullen zeggen over ons ‘zelfonderhoud’; er zijn vele manieren waarop een man zich verzorgt. Het scheerapparaat (en scheermesjes) zijn een goed voorbeeld wat je terug kunt vinden in de badkamer.

Geen noodzaak

Al met al, zijn er zat apparaten die niet noodzakelijk zijn maar wel zorgen voor vermaak en gemak. Maar kijk eens de vrouwenspullen in een huishouden; waarschijnlijk zijn dat er nog veel meer van dit kaliber. Welke spullen op elektriciteit gebruik jij het meest?

 

Previous «
Next »