• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Hoe organiseer je een legendarisch BBQ feest

Hoe organiseer je een legendarisch BBQ feest

  • Menfacts
  • juni 25, 2021
  • Comments Off
bbq party

De zomer is officieel van start! Tijd om op heerlijk lange zomeravonden een legendarisch BBQ feest in eigen tuin te gaan organiseren. Het organiseren van een BBQ is écht niet zo lastig als het lijkt. Maar om toch zeker te zijn dat je niks vergeet, wil je goed voorbereid te werk gaan. Maar wat heb je hiervoor nodig? We vertellen het je graag in deze blog.

Het gloeiende middelpunt

Als je een inschatting hebt van het aantal mensen dat gaat komen, kun je al snel aan de slag. Het belangrijkste van dit soort feesten is natuurlijk de BBQ zelf. Denk hierbij goed na wat voor type je wilt. Zo kun je kiezen voor een gas of kolen BBQ. Eentje op kolen geeft een authentieke en ‘rokerige’ smaak. Als je hiervan houdt is dit een goede optie. Het is echter voornamelijk een kwestie van smaak waar je keuze op valt.

Partytenten

Een partytent is een van de meest gangbare producten voor een legendarisch BBQ feest. Je kunt op deze manier genieten in de buitenlucht zonder dat je je zorgen hoeft te maken over weersomstandigheden. Een feesttent is gemakkelijk op te zetten, veelzijdig en je hebt ze in diverse maten en kleuren. Daarnaast vind je bij ons een goedkope partytent, zo hebben we voor elk budget wel wat!

Prieëlen

Een prieel is een elegantere variant en is tevens een super mooie oplossing tijdens een feest. Zo geeft een prieel ook beschutting en schaduw, alleen zijn hierbij de zijkanten open. Daarnaast kan hij decoratief gezien mooi aangekleed worden met bijvoorbeeld beplanting zoals een klimop.

Ze lijken misschien wel wat aan de niet stevige kant maar de frames zijn sterk, stabiel en slijtagebestendig. Zo kun je er een lange tijd van genieten!

Zonneschermen

Ze zijn er in verschillende soorten en maten: zonneschermen. Zo heb je terras-, wind-, tuin-, én balkonschermen. Afhankelijk van de ruimte en locatie kies je voor een van deze soorten. Toch bieden ze allemaal dezelfde functies. Zo zijn ze allemaal functioneel, je kunt ze plaatsen waar je wil en kunnen gemakkelijk weer opgeruimd worden. Daarnaast zijn ze zon-, en wind werend en geven ze net wat extra privacy. Bovenal zijn ze sterk en duurzaam.

Parasols

Ook parasols zijn er in diverse varianten. Voor elke smaak is er wel een. Maar ik hoor het al: voor welke kies ik dan en waar let je op? Een parasol hoort schaduw te bieden voor verkoeling bij hoge temperaturen.

Een sterk frame is erg belangrijk bij een parasol. Zo voorkom je dat hij bij wat hardere wind omvalt. Je kunt het beste kiezen voor een van de meest voorkomende materialen: hout, aluminium of glasvezel. Elk materiaal heeft hierbij zijn eigen voordelen. Naast het frame moet je kijken naar het juiste formaat. Je wil namelijk dat als je er een tafel onder zet, dat het gehele oppervlak voorzien is van schaduw. Zo kan iedereen genieten van koele schaduw. Met de parasols van VidaXL is het zeker genieten deze zomer!

Geniet van je keuze

We hopen dat je aan de hand van dit artikel een goede keuze hebt kunnen maken en dat je deze zomer heerlijk lange zomeravonden met vrienden kunt gaan genieten rondom de BBQ!

Previous «
Next »