Wat is het voordeel van hout met een vinger las?

  • Menfacts
  • juni 24, 2021
  • Comments Off
vingerlas

Op zoek naar kaarsrecht en krimpvrij hout, haakse hoeken, op maat gemaakt en geleverd zonder dat u een voorraad hoeft bij te houden dan wordt het tijd eens goed naar gevingerlast hout te kijken. Houten delen met een vinger las aan elkaar gezet, zijn buiten al deze voordelen om ook enorm sterk, vormvast en verkrijgbaar in bijna elke afmeting en kleursamenstelling. Deze bijzondere manier van houtbewerking is een oude techniek in een ultra modern jasje gestoken. Hierdoor krijgt u een kwalitatief hoogstaand product met een luxe uitstraling wanneer u daarvoor kiest, gecombineerd met financieel voordeel. Of het nu om balken, kozijnen of een meubel gaat, met gevingerlast hout kunt u alle kanten op.

Vingerlassen een beproefd concept

Een vinger las wordt gebruikt om delen hout aan elkaar te zetten. Het ziet er een beetje uit als twee vingers die in elkaar grijpen. Door deze techniek van verlijmen verdwijnt de natuurlijke spanning in het gebruikte hout wat ervoor zorgt dat er na afloop geen werking meer is en een sterke vormvastheid gegarandeerd kan worden. Hout is er in verschillende kleuren. Wilt u graag spelen met kleuren hout dan is werken met een vinger las ideaal. U kunt allerlei soorten hout combineren, van het donkerste tropische hardhout tot het lichtste vuren. Zeker voor interieurbouw is deze optie interessant.

Financieel profijt

Financieel is er veel voordeel te behalen uit hout dat met een vinger las is samengevoegd. Zo is er bijna geen restafval omdat zelfs met hele kleine stukjes hout van twintig tot dertig centimeter gewerkt kan worden. Dit zorgt voor minder inkoop en dus een scherpe inkoopprijs. Door de modernste machines is bijna elke afmeting op maat leverbaar. U heeft als gevolg daarvan veel minder nabewerkingstijd nodig: geen hout meer dat op maat gezaagd moeten worden. U kunt in diezelfde tijd wel tot drie keer meer hout verwerken. Er zijn scherpere calculaties zijn mogelijk door het ontbreken van onverwachte uitvalpercentages, want hout dat niet helemaal recht is en vervangen moet worden behoort tot het verleden. Gevingerlast hout is in eerste instantie wel wat duurder, maar blijkt in de praktijk een stuk goedkoper door het geleverde maatwerk.

Alles onder een dak

Het hout wordt niet alleen met een vinger las in elkaar gezet, het wordt ook voor u opgeslagen en getransporteerd. Het moderne Bearonline softwaresysteem, JIT, oftewel Just in Time, zorgt voor het alles onder een dak pakket. U bestelt, zij produceren, zorgen voor opslag en leveren wanneer u het product nodig heeft. U kunt binnen dit systeem zelf aangeven wanneer u hout wilt ontvangen. De voorraadkosten komen wat gevingerlast hout betreft te vervallen wat voor u, opnieuw, kostenbesparend werkt.

Duurzaam ondernemen

Hout dat met een vinger las in elkaar gezet is past heel goed in deze tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere voorwaarde is bij vervaardigen van producten. Het hergebruik van kleine stukken hout zorgt voor een minimale houtbehoefte waardoor minder houtkap nodig is. Ook wordt er gekeken naar de richtlijnen van KOMO, FSC en PEFC wat tien jaar garantie op de met vingerlassen gemaakte houtverbindingen oplevert. Vingerlassen is hout bewerken met liefde. De prachtige kwaliteit die daaruit ontstaat levert u alleen voordeel op.

Previous «
Next »