• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Profiteer van korting op de sportschool via je zorgverzekering

Profiteer van korting op de sportschool via je zorgverzekering

  • Menfacts
  • augustus 28, 2018
  • Comments Off

Ben jij regelmatig in de sportschool te vinden of ben je van plan een sportschoolabonnement af te sluiten? Dan is het goed om te weten dat je bij een aantal zorgverzekeringen korting op je abonnement kunt krijgen. Ben je benieuwd hoe hoog die korting is en wat je daar precies voor moet doen? Lees dan snel verder.

Waarom zou je die korting via je zorgverzekering ontvangen?

Mensen die regelmatig sporten, zijn over het algemeen gezonder. Denk bijvoorbeeld aan mensen met overgewicht die last hebben van hun gewrichten. Om nog maar niet te spreken over de verhoogde kans op diabetes, een hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten. En ja, mensen die meer gezondheidsproblemen hebben, zijn nou eenmaal duurder voor een zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars moedigen het dus aan om te gaan sporten en door middel van een leuke korting hopen ze mensen te stimuleren om naar de sportschool te gaan.

Ga voor een aanvullende verzekering

Het goede nieuws is dus dat je kunt profiteren van een leuke korting, het minder goede nieuws is dat je hier wel een aanvullende verzekering voor af moet sluiten. Helaas kom je niet in aanmerking voor een korting op de sportschool vanuit de basisverzekering. Hoe hoog de korting is verschilt daarnaast per zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar mag namelijk zelf bepalen hoeveel korting er wordt gegeven. Bij de ene zorgverzekering krijg je een vast percentage per maand, terwijl je bij een andere zorgverzekering bijvoorbeeld de inschrijfkosten vergoed krijgt. Daarnaast kan het per zorgverzekeraar verschillen bij welke sportscholen je de korting krijgt.

Medische fitness

Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor medische fitness. Bij medische fitness wordt je begeleid door een fysiotherapeut. Dit kan zijn wanneer je bijvoorbeeld gezondheidsklachten hebt, denk aan knie- of rugklachten, of aan het revalideren bent van een operatie. Een fysiotherapeut stelt dan een op maat gemaakt sportschema voor je op, rekening houdend met je klachten en blessures. Bij medisch fitness kun je ook een vergoeding krijgen vanuit je zorgverzekering. Ook hiervoor heb je een aanvullende verzekering nodig. Vergelijk verschillende zorgverzekeringen om te zien welke verzekering voor jou het voordeligst is.

Ga ervoor!

Eén ding is zeker, het is absoluut de moeite waard om hier achteraan te gaan en die korting te scoren. Sporten en gezond bezig zijn is leuk, maar sporten en gezond bezig zijn met korting is uiteraard nog veel leuker. Wanneer je op dit moment nog geen aanvullende zorgverzekering hebt, is het wel verstandig om na te gaan hoeveel zo’n aanvullende verzekering je gaat kosten en hoeveel korting je krijgt. Als je verder geen vergoedingen gebruikt uit de aanvullende verzekering, kan het zijn dat de premie die je betaalt hoger is dan de korting die je krijgt.

Wil jij graag zo snel mogelijk fit worden door te sporten? Dan is CrossFit een absolute aanrader. Wat CrossFit precies is en wat het doet met je lichaam, lees je allemaal in dit blog.

Previous «
Next »