4 tips voor het inrichten van je eigen mancave

  • Menfacts
  • juni 28, 2021
  • Comments Off
inrichten van je mancave

Een mancave komt vanuit de VS en Nieuw-Zeeland overwaaien en is ook in Nederland steeds populairder aan het worden. Het is de plek waar mannen hun favoriete bezigheden kunnen uitoefenen en waar vrouwen eens niet welkom zijn. Het inrichten van zo’n plek kan nogal een uitdaging zijn, maar gelukkig hebben wij enkele goede tips voor je bedacht.

# 1. Jouw ruimte, jouw inrichting

De inrichting van een mancave is sterk persoonlijk. Uiteindelijk moet een mancave aansluiten bij je persoonlijke hobby’s en interesses. Als een man houdt van modelbouw, heeft hij bijvoorbeeld grote oppervlakken nodig en mag de mancave zelfs een ietwat rommelige uitstraling hebben. Maar als alles draait om de sportbeleving kunnen een hoekbank, een groot scherm en accessoires van je favoriete sportclub natuurlijk niet ontbreken. Laat je dan ook vooral niet beperken tot lijstjes die zeggen wat je wel of niet nodig hebt. Het is jouw ruimte en daarbij heeft niemand anders, mannelijk of vrouwelijk, in de pap te brokken.

# 2. Laat je inspireren door anderen

Dat anderen je niet te vertellen hebben hoe je je mancave moet inrichten, betekent natuurlijk niet dat je je niet mag laten inspireren. Daarom hebben we eerder al een lijstje gemaakt met spullen die volgens ons niet mogen ontbreken. Onder meer een grote biljarttafel, een pokertafel, een tv en een bank voor jou en je vrienden zijn wat ons betreft onmisbaar. De focus ligt daarbij duidelijk op het samenzijn met vrienden en de gezamenlijke beleving, maar dit hoeft heus geen verplichting te zijn. Er zijn ook mannen die hun mancave helemaal voor zichzelf houden en het nooit aan een ander laten zien. Het is niet voor niets een mancave en geen mencave.

# 3. Zorg voor een goede geluidsisolatie

Tot daar de theorie, want jouw persoonlijke vrijheden gaan natuurlijk maar zover tot ze die van een ander raken. In de praktijk zal je dan ook het een en ander moeten doen om ervoor te zorgen dat je anderen niet stoort. Als muziek- of sportfanaat kan je bijvoorbeeld maar beter goede isolatie regelen zodat je huisgenoten en buren geen geluidshinder ondervinden. Wanneer de mancave zich op een zolder bevindt, geldt net hetzelfde en zal je je moeten wapenen tegen het geluid van stappende voeten en schuivende bankstellen. Een tapijt kan dan alvast wonderen verrichten.

# 4. Houd kinderen en pottenkijkers op afstand

Ongeacht waarvoor je een mancave gebruikt: het is jouw territorium. Dit wil zeggen dat je het moet kunnen afsluiten van vrouwen, kinderen en andere ongewenste bezoekers. Een deur en een slot zijn onmisbaar, maar je kan het ook creatief aanpakken. Het is geen must, maar we hebben al heel wat leuke en geheime mancaves gezien die toch wel de moeite waard zijn. Zo was er eens een man die zijn mancave achter een kast in de kelder had verstopt, maar ook deze geheime ingang in de stijl van Lord of The Rings mag er echt wel zijn. Leef je uit en laat je inspireren door de vele voorbeelden die op het internet te vinden zijn.

Previous «
Next »