Houtbewerken met een accuboormachine

  • Menfacts
  • juni 27, 2018
  • Comments Off

Houtbewerken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Op verschillende social media kanalen, blogs en sites komen we DIY’s tegen voor het bewerken van hout. Dat vinden we ergens ook niet zo vreemd, want we zien ook in steeds meer woontrends het gebruik van natuurlijke materialen en zelfgemaakte spullen terug. Juist het zelf maken van meubels geeft je woning extra karakter. En laten we eerlijk zijn: wat is er nu mannelijker dan met je eigen handen een meubelstuk creëren? Toch is het niet zo dat je op een dag besluit dat je gaat houtbewerken en dit ook direct een succes wordt. Er gaat zowel voorbereiding als het verkrijgen van ervaring aan vooraf, alvorens je uiteindelijk in staat zal zijn om een prachtig meubelstuk te maken. Maar weet je ook welke gereedschappen nodig zijn voor bewerken van hout?

Houtbewerken: deze gereedschappen moet je in huis hebben  

Voor het bewerken van hout is het allereerst belangrijk dat je de juiste gereedschappen in huis hebt. Een gereedschap wat echt niet mag ontbreken en van essentieel belang is voor houtbewerken, is toch wel de accuboormachine. Hiermee kun je niet alleen schroeven, maar ook boren. En laten dit nu net de twee dingen zijn, die nodig zijn om een mooi meubelstuk in elkaar te zetten. Tip: schaf een Makita combiset aan, zo heb je direct alles in huis om dat ene houtbewerkingsproject tot een succes te brengen. Uiteraard is een accuboormachine niet het enige gereedschap dat van pas kan komen tijdens het hout bewerken. Ook een decoupeerzaag kan erg handig zijn als je toe bent aan het maken van andere vormen. Let op: staar je niet blind op het aantal gereedschappen dat je in huis moet hebben. Uiteraard is het belangrijk om te beschikken over enkele noodzakelijke gereedschappen, maar sommige dingen zijn ook meer om een klus makkelijker te maken. Zeker als beginner is dit niet nodig. Zodra je er plezier aan beleeft en het vaker wilt doen, kun je altijd nog overgaan tot het aanschaffen van een hele uitrusting.

Accuboormachine kopen: hier moet je op letten  

Nu we weten dat een accuboormachine eigenlijk niet mag ontbreken tijdens het bewerken van hout, is het ook belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat een accuboormachine, in tegenstelling tot bovengenoemde voorbeelden, ook van pas komt bij andere klussen. Zo zal je tijdens een verbouwing al snel moeten boren en schroeven en dan is een accuboormachine geen overbodige luxe. Wij raden dan ook aan om wel voor een kwalitatieve accuboormachine te kiezen, zodat je er lang plezier van hebt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een heel scala van gereedschappen aanschaft voor het houtbewerken en er na 2 maanden achter komt dat dit niks voor jou is. Dan is het alleen maar zonde van je geld. Bij een accuboormachine geldt dit echter niet, deze kun je immers niet alleen voor houtbewerken gebruiken. Zorg dat je van goedkoop geen duurkoop maakt en kies voor een stevige accuboormachine. Tip: lees de recensie van anderen over dit product, zo heb je een idee van de kwaliteit en het gebruiksgemak.

 

Previous «
Next »