Mannen en drank

  • Menfacts
  • juni 26, 2018
  • Comments Off
mannen en drank

Een feestje, een avond gezellig op de bank of lekker in een cafe: mannen houden van een gezellige avond en daarbij komt ook vaak drank kijken. Welke dranken kan je voor welke gelegenheid het beste in huis hebben?

Een gezellige avond

Je hebt met vrienden een avond afgesproken als mannen onder elkaar om voetbal of een film te kijken. Zorg dan dat het bier alvast paraat staat thuis! Het kan handig zijn om een tap te nemen zodat iedereen zijn eigen bier ook makkelijk kan tappen. Of neem een krat bier, ook dat is veel mannen een bekend product. Je kunt het ook sterker aanpakken met een fles gin, whisky of rum. Maar denk ook aan de vrienden die juist niet van bier of alcohol houden, neem dus frisdrank in huis. En uiteraard neem je daar ook echt mannenvoedsel bij als frituursnacks, vlees, chips. Zo kan je de avond goed doorkomen.

Barbecue

Je kunt het nog grootser aanpakken en een leuke barbecue avond organiseren. Zo kan je diverse vrienden/familie uitnodigen en hun voorzien van jouw kookkunsten waarbij je een flinke vleesvoorraad verslijt. Bij een barbecue dien je zeker voldoende drank in te slaan voor je gasten. Haal bier voor de mannen, wijn voor de vrouwen, sterke dranken zoals rum, gin en vodka voor de liefhebbers en natuurlijk de gewone frisdrank zoals cola, fanta, ijsthee en de rest waar men van houdt. Met veel eten krijgt men al gauw dorst en een aparte tafel waar je de drank op plaatst is dan ook aan te bevelen. Zo kan iedereen makkelijk drinken pakken en kan jij dus ook rustig genieten van de avond.

Voorbereiding

Het is altijd handig om voor een gezellige avond goed in te schatten hoeveel gasten er komen en hoeveel tijd je kwijt zult zijn aan het voorbereiden van eten en drinken. Vooral bij feestjes en/of een barbecue kan het handig zijn om van te voren groot drank in te slaan. Drankdozijn is daarbij de plek waar je dan moet zijn om jouw drankvoorraad aan te vullen voor de speciale aangelegenheden.

Previous «
Next »