• Homepage
  • >
  • Drank
  • >
  • Ontdek de diversiteit van verschillende soorten wijnen

Ontdek de diversiteit van verschillende soorten wijnen

  • Menfacts
  • november 27, 2023
  • Comments Off
rode wijn

Wijn is een van de meest geliefde en diverse dranken ter wereld. Met duizenden jaren geschiedenis en een uitgestrekte geografische verspreiding, biedt de wereld van wijn een groot aanbod aan smaken, aroma’s en texturen. Van de frisse en fruitige smaak van Colaris tot de diepe complexiteit van Barolo, voor elke wijnliefhebber is er wel wat. In dit blog duiken we dieper in over diverse soorten wijnen die er bestaan.

Een verfrissende wijn

Er zijn verschillende soorten verfrissende wijnen op de markt. Colaris verkoopt wijnen die komen uit een klein familiebedrijf in Zuid-Frankrijk. Deze wijnen staan bekend om zijn frisse en fruitige smaak. De wijn wordt vaak geassocieerd met warme zomerdagen en ontspannende avonden op het terras. De meest voorkomende wijnen zijn de Colaris Blanc en de Colaris Rouge, wat staat voor witte en rode wijn. Beide wijnen zijn heerlijk om te delen met vrienden tijdens het eten. 

Italiaanse wijn

Italië staat bekend om zijn goede wijnen. Barolo, een wijn die diepgeworteld is in de traditie en geschiedenis van Italië, is een goede keuze. Barolo is afkomstig uit de regio Piemonte en staat bekend als “de koning van de wijnen en de wijn der koning” vanwege zijn complexiteit en rijke smaak. Deze wijn wordt uitsluitend gemaakt van de Nebbiolo-druif en heeft tonen van donker fruit, leer en specerijen. Barolo wijn wordt vaak beschouwd als een van de beste rode wijnen ter wereld en is perfect voor speciale gelegenheden.

De basiswijnen

Naast dat er luxe wijnen bestaan, zijn er ook wat wijnen die in de basiscategorie vallen waarvan je kan genieten. De meeste wijnen vallen in een van de drie hoofdcategorieën, namelijk: rood, wit en rosé. Rode wijnen worden gemaakt van donkere druiven en hebben meestal diepe, rijke smaken. Rode wijn is dus een erg krachtig drankje. Wijnen worden geproduceerd uit lichte druiven en zijn over het algemeen frisser en fruitiger. Rosé wijnen vallen ergens tussen rood en wit in en hebben een lichtroze kleur met een evenwichtige smaak. Deze wijn kan je halen met een wat zoetere smaak, maar ook met een wat neutralere smaak. 

Wijnen voor de feestdagen

Mousserende wijnen zijn perfect voor vieringen. Denk aan champagne, prosecco en cava. Deze wijnen staan ​​bekend om hun bruisende karakter en verfrissende bubbels. Ze zijn ideaal om te toasten op speciale momenten en worden vaak geassocieerd met vreugde en festiviteiten. Leuk dus om een flesje open te trekken bij de oudejaarswisseling. 

Dessert in een glas

Houd je van zoet, ook dan heb je verschillende mogelijkheden binnen het wijnassortiment. Denk aan port, sherry en tokaji. Deze wijnen hebben een natuurlijke zoetheid en zijn geweldig als dessert of bij desserts. Ze worden vaak geserveerd na de maaltijd en kunnen een maaltijd perfect afsluiten. Wanneer mensen beginnen met wijn drinken, is vaak een zoete witte wijn het eerste wat er wordt gedronken. Nu hebben we alle verschillende soorten wijnen met je besproken, welke wijn lijkt jou het lekkerst?

Previous «
Next »