Ongemerkte besparingen? Dit zijn ze! 

  • Menfacts
  • september 18, 2023
  • Comments Off
ongemerkte besparingen

Een onderwerp wat maar bij weinig mensen favoriet is, is besparen. Maar in dure tijden is dit een noodzakelijk kwaad en iets waar je maar beter vroeg mee kunt beginnen voordat het te laat is. Maar troost jezelf, er zijn ook heel wat besparingen die je eigenlijk helemaal niet merkt. Het is vaak een kwestie van gewenning en voor je het weet denk je er nooit meer over na. Welke kostenposten op je begroting jij binnenkort naar beneden kunt schroeven? Lees snel verder. 

Altijd online 

Leuk al die gadgets en hippe telefoons, maar we kunnen vandaag de dag wel stellen dat er geen slechte telefoons meer uitgebracht worden. Elke innovatie en update is leuk, maar écht een merkbare vooruitgang is het alleen voor de echte techfreaks. Daarom is een goedkope telefoon ook een eenvoudige besparing. Deze telefoons zijn nog steeds van de beste kwaliteit, voorzien van topcamera’s en de nieuwste software. Dus gewoon altijd en overal online, maar al snel tegen behoorlijk wat minder kosten per maand. Ga ook voor een goedkope aanbieder van data en belbundels. Vaak kun je met veel minder per maand uit de voeten dan dat je nu denkt, dit komt natuurlijk door het gebruik van Wifi overal. Dit is vaak beter en helemaal gratis! 

Horeca 

Een hoge kostenpost bij veel mannen is toch wel de horeca. Even die vrijdagmiddagborrel met vrienden hier en die lunch daar. Geniet je er echt van? Waarschijnlijk kun je je het eten niet echt meer herinneren, maar de gezelligheid wel. Deze gezelligheid kun je thuis ook creëren, en misschien nog wel beter dan op een externe locatie. Thuis kun je koken wat je écht lekker vindt, kun je de beste wijn aanschaffen en bovenal; geldt er geen sluitingstijd. Dus geen ober die jullie komt storen omdat het restaurant zo sluit. En ben je niet een enorm goede hobbykok? Hier zijn traiteurs voor uitgevonden. De kosten zullen niet in de buurt komen bij de kosten van de horeca. En je vrienden? Die zullen niks merken!  

Goed verzekerd 

Een kostenpost waar je (hopelijk!) niets van merkt is die van een besparing op verzekeringen. Heb jij stilzwijgend zaken verzekerd waar je eigenlijk geen hoge verzekering voor nodig hebt? Kijk eens kritisch naar deze kostenpost en bespaar hier op. Een voorbeeld is de zorgverzekering, heb je een aanvullende polis voor de tandarts maar nooit een gaatje? Dan kan het al snel lonen om de kosten voor de tandarts zelf te betalen en je polis naar beneden bij te stellen. Ook het verhogen van je eigen risico wanneer je dit niet gebruikt kan een leuke winst opleveren. Iets wat je niet gaat merken (als het goed is!) 

Kortom, besparen is niet van veel mensen een favoriete activiteit maar wanneer er eenmaal harde euro’s door overblijven kan het al snel een stuk leuker worden. Kijk eens kritisch naar je uitgaven en schroef kosten naar beneden waar dit mogelijk is. Let sowieso op bovenstaande kosten, dit ga je waarschijnlijk nooit merken en misschien nog wel meer plezier opleveren. En die euro’s, daar weten wij natuurlijk wel raad mee! 

Previous «
Next »