Voordelen van squashen

  • Menfacts
  • januari 16, 2019
  • Comments Off
voordelen van squash

Wanneer je op zoek bent naar een sport waar je je lekker kunt uitleven en wilt profiteren van diverse voordelen voor je lichaam, dan is squash een zeer goede keuze. Maar wat doet squashen dan voor jou?

Makkelijk afvallen

Wanneer je gaat squashen zul je flink wat moeten bewegen. Bij een gemiddelde sessie kan je zo al 600 calorieën verbranden. Op deze manier kan je dus flink wat afvallen!

Sneller en fitter

Als je al lekker in het schema van squashen zit, zul je merken na verloop van tijd dat je je een stuk fitter gaat voelen. Je reageert directer en je spieren ontwikkelen zich steeds verder om je sterker en sneller te maken. Hierdoor zul je je ook fijner in je vel voelen.

Meer in contact met anderen

Squash is echt een teamsport: je leert naar elkaar toe te spelen en je hebt een sportmaatje waar je ook alles aan kwijt kunt. Dat geeft ook veel toevoeging aan een sportsessie, je kunt tenslotte elkaar ook feedback geven en sociaal doen.

Lage risico op lichamelijke schade

Veel sporten hebben het risico dat je al snel een risico loopt op een blessure. Bij squashen is dat risico een stuk lager, maar net als bij elke andere sport dien je altijd voor een training je lichaam op te warmen om verzuring van de spieren te voorkomen.

Niet alleen je armen worden getraind

Squashen is een sport die je hele lichaam in vorm houdt. Je benen, armen en billen komen aan de beurt, zo heb je een zeer goede all-round workout voor je lichaam.

Met de juiste racket aan de slag

Om te beginnen met squashen doe je er goed aan om eens je te verdiepen in een belangrijk onderdeel: de racket. Je kunt bijvoorbeeld een Dunlop squash racket kopen, een merk welke flinke naamsbekendheid heeft op het gebied van tennis en squash.

Previous «
Next »