In-shape blijven? Ga fietsen!

  • Menfacts
  • mei 24, 2019
  • Comments Off
fietsen

Net als iedereen moet ook jij de nodige tijd investeren om dat wasbordje op zijn plaats te houden. Het probleem is alleen dat jij als man des huizes niet altijd tijd (of gewoon geen zin) hebt om na een lange werkdag jezelf ook nog eens af te matten in de sportschool. Geloof het of niet, er zijn talloze mannen die net als jij maar wat graag aan hun summerbody werken, zónder hier al te veel tijd in te stoppen. De moderne man heeft tegenwoordig echt wel wat beters te doen toch? Wat veel mannen nog niet weten is dat je echt geen uren in de sportschool hoeft te bivakkeren om in-shape te blijven. Er zijn namelijk veel leukere manieren waarop je je conditie op peil houdt en ook nog eens aan je dreambody werkt. Wat dacht je van een actieve hobby zoals fietsen of mountainbiken? Oké, het lichaam van the Rock zal je er waarschijnlijk niet van krijgen, maar je blijft er gegarandeerd mee in vorm. Daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk!

Mountainbiken: maak van je workout een hobby

Ja, je hebt het goed gehoord: fietsen is dé manier om je conditie op peil te houden! De trappers flink laten ronddraaien kost namelijk behoorlijk wat power. Voel jij je helemaal in je element in bosrijke gebieden? Dan is mountainbiken waarschijnlijk de beste optie voor je. Hoe tof zou het zijn om met een stevig tempo over kronkelweggetjes tussen de bomen door te racen? Een heuvel hier en een schansje daar, jij gaat ervoor! Natuurlijk beschikt een mountainbike over de nodige versnellingen en snufjes om je wat makkelijker vooruit te helpen, maar toch blijft het een feit dat mountainbiken behoorlijk wat kracht en conditie vereist wil je met een beetje vaart zo’n parcour afleggen. Kortom, mountainbiken is een prima sport om op een leuke manier in vorm te blijven. Zie je jezelf al gaan?

Fietsen door de stad: kilometers maken en mooie plekken zien

Staan modder, bomen en het bos in zijn geheel je een klein beetje tegen? Geen probleem! Fietsen op een stadsfiets is minstens zo goed voor je conditie. Zeker als je behoorlijke afstanden aflegt en lekker doortrapt. Trek er op zaterdagochtend eens op uit met de fiets. Wedden dat er in de buurt behoorlijk wat mooie plekken te vinden zijn? Was je eigenlijk niet van plan om je vrije zaterdagochtend op te offeren voor iets actiefs? Dan kun je ook overwegen om fietsen op een andere manier in je wekelijkse routine in te passen. Zo kun je bijvoorbeeld de auto wat vaker op de oprit laten staan en op de fiets naar je werk gaan. Voor alle mannen die dit net even teveel van het goede vinden, is er ook een oplossing. Wat jullie nodig hebben is een elektrische fiets heren!

Of toch liever elektrisch?

Een elektrische fiets zorgt ervoor dat jij binnen no-time op de plaats van bestemming bent, zonder dat je hiervoor de benen uit je lijf hebt moeten trappen. Zelfs tegenwind is geen spelbreker meer als je elektrische fiets. Daarnaast zijn er tegenwoordig hele toffe modellen waar je eigenlijk al niet eens meer kunt zien dat het een elektrisch modelletje is. Kortom: beschouw jij fietsen nou niet bepaald als een hobby, maar wil je wel in vorm blijven zonder dat je jezelf uren in de sportschool op hoeft te sluiten? Dan is een elektrische fiets voor echte mannen de perfecte oplossing voor jou!

Previous «
Next »