iPhone 14 Pro en Pro Max: het verschil

  • Menfacts
  • oktober 9, 2023
  • Comments Off
iphone 14 pro

De ontwikkelingen bij Apple volgen elkaar in een snel tempo op. Zo is de iPhone 14 net als zijn voorgangers weer uitgebreid met de Pro en Pro Max, en wordt de nieuwe iPhone 15 serie naar alle waarschijnlijkheid weer in het najaar gelanceerd. Dat de iPhone 14 Pro en Pro Max luxere uitvoeringen zijn dan de reguliere variant moge duidelijk zijn, maar wat is nu precies het verschil?

De iPhone 14 range

Apple zou Apple niet zijn als er slechts één telefoon per lanceringsmoment zou worden uitgebracht. Ook de iPhone 14 kende weer een uitgebreid pakket met een reguliere iPhone 14, iPhone Plus, iPhone Pro en iPhone Pro Max. Waar de reguliere iPhone 14 en iPhone 14 Plus alweer een stapje verder zijn dan de iPhones daarvoor, hebben de Pro en de Pro Max echt andere, nieuwe tools voor de geavanceerde gebruiker.

Always-on en Dynamic Island

Het klinkt nogal futuristisch: een Always-on scherm en een tool die Dynamic Island heet. Het zijn twee functionaliteiten die de iPhone 14 Pro en daarbij ook de Pro Max onderscheiden van de reguliere iPhone 14. Met het Always-on scherm zijn de tijd en verschillende widgets altijd zichtbaar, ook wanneer de telefoon in slaapstand verkeert. Het Dynamic Island zorgt ervoor dat je activiteiten op de achtergrond kunt laten afspelen, met een klein, ingeklapt schermpje waardoor je tegelijkertijd iets anders kunt doen. 

Langer audio en video afspelen

Qua uiterlijk is het grootste verschil tussen de iPhone 14 Pro en Pro Max dat de Pro Max een iets groter scherm heeft. Los hiervan zien ze er nagenoeg hetzelfde uit. Een ander opmerkelijk verschil is de maximale accuduur. Met de Pro kun je zo’n 23 uur video en 75 uur audio afspelen, tegenover de Pro Max die op een accu 29 uur video en 95 uur audio aankan. Voor de film- en muziekfanaten biedt de Pro Max hierin dus een voordeel.

Optimaal beschermd

Welke iPhone je ook kiest, de telefoon zal hoe dan ook vaak met je meereizen en om deze zo lang mogelijk in goede staat te houden, is extra bescherming belangrijk. Er zijn een heleboel verschillende smartphonehoesjes op de markt, dus er is er altijd één waarmee je jouw telefoon kunt personaliseren. Ook een iPhone 14 pro hoesje is zo gevonden – of je nu houdt van felle of effen kleuren, een flipcase of juist alleen een beschermende backcover.

Previous «
Next »