• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Kun je zomaar vegetariër worden? Wat komt er allemaal bij kijken?

Kun je zomaar vegetariër worden? Wat komt er allemaal bij kijken?

  • Menfacts
  • april 9, 2019
  • Comments Off

Je had het al langer in gedachte, maar nu is het besluit daar: je houdt op met eten van vlees. Dat levert namelijk veel voordelen op: het is gezonder, beter voor het milieu, vermindert dierenleed en zorgt voor betere voedselverdeling. Alleen het is nogal een stap, ineens geen vlees meer eten. Laat je daarom hier informeren over wat er allemaal bij het vegetariër worden komt kijken.

Voedingsstoffen

Het is eerste wat je je misschien af zult vragen, is of je wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt nu je stopt met eten. Dit is wetenschappelijk onderzocht en de conclusie luidt dat je juist beter af bent wanneer je vegetariër wordt. Uit bloedonderzoeken, uitgevoerd door de VU, is namelijk gebleken dat vegetariërs en veganisten betere bloedwaarden hebben dan vleeseters! Neemt niet weg dat je je eten het best gevarieerd kunt houden. Dat vraagt in eerste instantie misschien meer inspanning, tijdens je rondtocht door de supermarkt kom je nu immers niet meer automatisch en gemakshalve uit bij een stukje vlees met aardappelen, maar dat loont echt de moeite. Voor broodbeleg kun je naast pindakaas, jam en dergelijke ook eens denken aan hummus. In de pasta kun je in plaats van gehakt ook bonen, champignons en/of groenten gooien.

Pillen als voedingssupplementen

Mocht je ondanks je gewijzigde eetgewoonten toch nog een tijdje zwakjes voelen, kun je 5HTP innemen. Deze tabletten bestaan uit 5HTP, magnesium en vitamine B6. Inname zorgt ervoor dat je concentratievermogen en je geheugen erop vooruit gaat. Je leerprestaties verbeteren dientengevolge. Het zorgt tevens voor een normale werking en ondersteuning van het zenuwstelsel. Daarmee zijn de tabletten bij uitstek geschikt voor vegetariërs en veganisten. 5-HTP is namelijk een derivaat van het aminozuur tryptofaan, wat veel voorkomt in eiwitrijke producten als kip, rundvlees, vis en zuivelproducten.

Vleesvervangers

Ben je nou altijd verzot geweest op vlees en vind je het in mentaal opzicht een zware kluif om er afstand van te doen, denk dan eens aan vlees vervangende producten. Het voedsel wat je dan komt lijkt heel erg op vlees, maar is het niet. Als je bijvoorbeeld altijd een groot liefhebber van hamburgers was, kun je nu eens overwegen een aspergeburger te nemen. Supermarkten houden steeds meer rekening met de wensen van vegetariërs, dus je hoeft niet bang te zijn niks naar jouw gading aan te treffen in de schappen!    

Previous «
Next »