Merk of huismerk inktpatronen kopen?

  • Menfacts
  • januari 10, 2018
  • Comments Off
inktcartridges

Consumenten lijken klooninkt te verkiezen boven originele printerinkt. Toch doen er soms ook heel wat verhalen de ronde. Sommigen zijn waar, anderen moeten we toch relativeren. Wij gingen op zoek naar de pro’s van zowel het origineel als de kloon en kwamen tot onderstaand overzicht.

Pro Huismerk: goedkoper, kwalitatief en gelijkwaardig

In de eerste plaats hoef je geen schrik te hebben. Klooninkt heeft over het algemeen dezelfde kwaliteit, tenzij je ze natuurlijk op een of andere Chinese website gaat bestellen. Meestal kiest de fabrikant van klooninkt voor soortgelijke productieprocessen en een evenwaardige kwaliteit. Toch kan de samenstelling van de inkt verschillen omdat de originele samenstelling gepatenteerd is. Soms kan het dan ook dat een bepaald fotopapier dat de originele fabrikant aanraadt niet langer de best geschikte is.

In de tweede plaats zijn inktcartridges van een huismerk natuurlijk veel goedkoper. De behuizing kan hergebruikt worden en zal meestal meer inkt bevatten dan de originele inktcartridges. De prijs per afdruk zal hierdoor gevoelig dalen. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 70%.

Tot slotte hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit. De meeste fabrikanten, zoals Goedkoopprinten.nl, bieden een garantie op hun inktcartridges, ook bij inktcartridges van het huismerk.

Pro originele inktcartridges: duurder maar soms ook geschikt

De fabrikant van een printer geeft steeds adviezen mee voor bijvoorbeeld het afdrukken van foto’s. Deze adviezen zijn uiteraard gebaseerd op de kwaliteit van hun eigen toners. Aangezien hun formule gepatenteerd is, kan het voorkomen dat zij de beste resultaten garanderen op een bepaald fotopapier. Bij klooninkt kan het daarentegen soms nogal eens zoeken zijn naar het beste papier.

Ook bevatten de originele toners minder inkt. Dat kan toch geen voordeel zijn? Wel wanneer je erg weinig print. Op die manier voorkom je immers het uitdrogen van de inkt en de negatieve gevolgen daarvan voor de printer. Wanneer je geen grote hoeveelheden papier uit je printer laat rollen, dan kunnen de originele toners zeker dienst doen.

Conclusie

Alhoewel klooninkt veel goedkoper is en dezelfde kwaliteit heeft, kan het voor hoogwaardig drukwerk en binnen beperkte hoeveelheden zeker geen kwaad om ook het origineel te overwegen. Een en ander hangt af van jouw persoonlijk gebruik.

Previous «
Next »