Mooi zakhorloge, voor de hippe man.

  • Rogier
  • december 7, 2017
  • Comments Off

Fraaie zakhorloges voor moderne mannen

Mooie zakhorloges: een korte geschiedenis

De zakhorloge, die vroeger – tot het begin van de 20e eeuw – uiterst populair was onder mannen, maakt de laatste tijd weer een sterke opmars. Mooie zakhorloges zijn weer helemaal in en het einde van de populariteit van een mooi zakhorloge is nog lang niet in zicht! Zakhorloges werden vooral in de zeventiende eeuw gebruikt door mannen. Met een zakhorloge liet je zien dat je eigentijds en stijlvol wilde zijn. Aanvankelijk waren het vooral rijke mannen die en zakhorloge kochten, van goud of ander dure materialen. Toen in de negentiende eeuw de stoomtrein opkwam, werden zakhorloges helemaal populair. Bijna elk man had er – in zijn prijsklasse – wel eentje op zak.
Tot de Eerste Wereldoorlog bleven zakhorloges een gewild accessoire, maar daarna kwam het polshorloge sterk op. Mannen van stand zagen zakhorloges steeds meer als ‘verwijfd’ en stapten over op de polshorloge. en groot deel van de 20e eeuw bleef het polshorloge de standaard voor zowel mannen als vrouwen, maar de afgelopen jaren zien we zich hierin een kentering voltrekken. Het zakhorloge, in allerlei soorten en maten, is bezig met een serieuze comeback.

Voordelen van een mooi zakhorloge

Het kopen van een of meer mooie zakhorloges heeft een aantal voordelen. Welke meerwaarde biedt een mooi zakhorloge precies?

1. Moderne mannen willen er eigentijds en hip bijlopen. Dat kan met een mooi zakhorloge. Als iemand je bijvoorbeeld tijdens een zakelijke afspraak vraagt hoe laat ht is, en vervolgens haal je je gouden zakhorloge tevoorschijn, maak je meteen een onvergetelijke indruk op je gesprekspartner. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een date met de vrouw van je dromen. Ze zal verrast zijn hoe hip je bent als ze ziet dat je een mooi zakhorloge bij je hebt.
2. Mooie zakhorloges zijn tegenwoordig verkrijgbaar in tal van prijsklassen. Als je niet op de kleintjes hoeft te letten, is een gouden zakhorloge een goede optie. Heb je iets minder te besteden, dan kun je er met een hippe zilveren zakhorloge of een standaard zakhorloge ook lekker eigentijds bij lopen.
3. Een zakhorloge blijft waardevast en wordt vaak zelfs meer waard. Zo’n horloge is dus sowieso een goede investering.
Modellen en soorten nieuwe zakhorloges
Welke hippe nieuwe zakhorloges zijn er tegenwoordig op de markt beschikbaar?
Qua soorten zakhorloges is de keuze groot. Zo kun je kiezen voor gouden of zilveren zakhorloges, antieke zakhorloges en reishorloges. Ook qua merken is er veel variatie en zijn er zakhorloges in allerlei prijsklassen beschikbaar. De bekendste merken zakhorloges zijn merken als Mondaine, Royal London, Davis en Festina. Koop je een of meer nieuwe zakhorloges van een van deze merken, dan weet je zeker dat je kwaliteit in handen hebt (en in je zak).

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo