Amerikaanse klassieker

  • Rogier
  • December 5, 2017
  • Comments Off
Amerikaanse klassieker

De Buick Riviera: een fraaie Amerikaanse klassieke auto

Als je van een oude Amerikaanse auto houdt, dan houd je ongetwijfeld van prachtige merken als Buick, Chevrolet, Chrysler, Packard en Ford. Deze hoogstaande automerken uit de Verenigde Staten hebben in de 20e eeuw klassieke modellen gemaakt die tot op de dag van vandaag razend populair zijn onder de liefhebbers van de Amerikaanse klassieker. Want welke autoliefhebber wil er nu geen mooie Amerikaanse auto uit de jaren 1960, 1970 of 1980 in zijn bezit hebben? Laten we één zo’n Amerikaanse klassieker eens van wat dichterbij bekijken.

De Buick Riviera: mooie Amerikaanse klassieker

Een fraaie, indrukwekkende oude Amerikaanse auto is de Buick Riviera. Deze luxe personenauto werd van 1963 tot 1999 door Buick geproduceerd. Van dit succesvolle model zijn ruim 1.1 miljoen exemplaren op de markt gebracht. De naam Riviera nam Buick al in 1949 in gebruik, bij eerdere modellen van dit type. De naam moest doen denken aan de sfeer van de Franse Riviera. Met de nieuwe lijn Riviera’s vanaf 1963 wilde de producent van deze auto, General Motors, een echte Buick luxe personenwagen op de markt brengen. De auto moest gaan concurreren met vergelijkbare personenauto’s van andere merken, zoals de Ford Thunderbird.

De eerste generatie van de oude Amerikaanse auto Buick Riviera werd gemaakt in de jaren 1963 tot 1965, woog 1.813 kilogram en was daarmee 10% lichter dan de Ford Thunderbird. De Buick Riviera, een automaat met drie versnellingen, wordt voortgedreven door de standaard door Buick gebruikte klassemotor Buick V8. Deze motor levert maar liefst 325 PK aan vermogen. De Amerikaanse klassieker Buick Riviera biedt plaats aan vier personen en heeft een prachtig klassiek en stijlvol interieur. In de vroege uitvoeringen hebben de Buicks leren bekleding, maar in 1964 is men overgegaan op vinyl-bekleding.

Previous «
Next »