• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Game pc kopen? 6 zaken waar je zeker op moet letten

Game pc kopen? 6 zaken waar je zeker op moet letten

  • Menfacts
  • November 28, 2017
  • Comments Off
game pc kopen

De game pc markt en ook de games ontwikkelen zich snel, vandaar is het slim om je af te vragen voor welke termijn je een game pc wilt kopen en welke verwachtingen je van de pc hebt. 6 onderdelen van de game pc waar je op moet letten:

Snelheid van de processor

De snelheid van de processor zal je net dat beetje extra geven. AMD en Intel zijn de hofleveranciers wat betreft processors voor game pc’s. Wanneer je een goede videokaart in je pc hebt merk je meer verschil dan wanneer je bijvoorbeeld een medium videokaart hebt. Snelheid van de processor is ook erg belangrijk wanneer het aankomt op het draaien van meerdere applicaties of games.

Videokaart

Het is helemaal geen gek idee om te investeren in een goede videokaart. Een game pc kopen doe je vooral om de videokaart. Deze bepaald welke games je kan spelen en hoeveel beelden per seconde er op je scherm verschijnen. Een betere videokaart zorgt direct voor een betere weergave en soepeler verloop van het spel. Videokaarten “verouderen” ook snel, graphics van spellen worden beter en beter en vereisen steeds een betere videokaart. Wat 5 jaar geleden aangeschreven werd als één van de beste videokaarten, is nu de minimale vereiste om een nieuwe game mee te spelen. Wanneer je dus voor een model van een paar jaar geleden gaat, heb je kans dat je binnen aanzienlijke tijd alsnog een nieuwe videokaart moet kopen.

Grafisch geheugen

Als je naar de gemiddelde game pc kijkt kom je uit op 3-4 GB grafisch geheugen, ook wel het geheugen van de videokaart. Mocht je de game pc kopen voor langere termijn is het aan te raden om naar 6 of 8 GB te kijken. Voor de zwaardere games merk je vandaag de dag weinig verschil boven de 4 GB.

Werkgeheugen

Werkgeheugen verwerkt informatie voor het wordt opgeslagen. Meer werkgeheugen maakt je pc sneller. Als je kijkt naar wat een spel als Battlefield 1 bijvoorbeeld als aanbevolen werkgeheugen neerzet, kom je uit op 16 GB werkgeheugen. Doorgaans beginnen game pc’s bij 8 GB, echter zit je dan wel op het minimale wat spellen nu al nodig hebben.

Opslaggeheugen

Belangrijk wanneer je veel games en programma’s op je pc wilt installeren. Een aanrader is om te kijken naar een game pc die SSD opslag combineert met gewoon opslaggeheugen. SSD staat voor Solid State Drive en is de nieuwe techniek van opslaan.

Makkelijk gezegd sneller en betrouwbaarder opslaan, maar daardoor duurder in gebruik dan de ouderwetse harde schijf. Door dit geheugen te combineren heb je veel ruimte voor games en programma’s en tegelijkertijd de snelheid van een SSD, waar je bijvoorbeeld je windows op kan installeren.

Aansluitingen

Het aantal HDMI aansluitingen kan hier belangrijk zijn, aangezien je natuurlijk in hoge resolutie wilt gamen en wellicht met meerdere schermen. USB 3.0 is een meerwaarde ten opzichte van USB 2.0, dus kijk ook zeker of er daar genoeg van beschikbaar zijn voor je apparaten die met USB zijn aangesloten.

 

Previous «
Next »