Standaard uitrusting voor de klussende man

  • Menfacts
  • mei 10, 2018
  • Comments Off
Elke doe-het-zelver weet hoe belangrijk het is om over de juiste materialen en gereedschap te beschikken. Enkel op die manier is het immers mogelijk goed werk te leveren, en een duurzaam én mooi resultaat te verkrijgen. Natuurlijk is de vraag, wat hoort er nu allemaal thuis in de gereedschapskist van de klussende man? Een duidelijk overzicht daarop zal je helpen om méér uit elk werkje te halen!

Geen klusser kan zonder goede uitrusting

De uitrusting van een klusser omvat vele zaken: niet enkel het gereedschap om nauwkeurig en professioneel te werk te kunnen gaan, maar ook kledij behoort daartoe. Enkele voorbeelden van wat je in zaken als Mastertools kunt vinden.

1. Een set schroevendraaiers 

De schroevendraaier is waarschijnlijk een van de oudste, maar ook een van de belangrijkste gereedschappen van de klusser. Tegenwoordig bestaan er echter zoveel varianten dat het de moeite waard is om een complete set bij te houden. Op die manier beschik je in elke situatie over het juiste type.

2. Veiligheidskledij 

Vaak wordt het belang van goede veiligheidskledij onderschat bij het uitvoeren van werkjes als doe-het-zelver. Enkele van de belangrijkste onderdelen daarvan zijn dikke werkhandschoenen, stevige rubberen laarzen en eventueel een beveiligingsbril, voor het uitvoeren van laswerken.

3. Een boormachine 

Geen enkele doe-het-zelf klus kan tegenwoordig nog met succes afgerond worden zonder dat er boorwerken bij te pas komen. Beschikken over een betrouwbare boormachine met verschillende functies is dan ook een goed idee. Hierdoor spaar je heel wat tijd uit, én kan je veel veiliger werken in eender welke situatie.

4. Een manuele zaag of elektrische zaagmachine 

Vooral bij het uitvoeren van timmerwerken, maar ook bij het onderhoud van de tuin, is een goede zaag een must. Hoewel een manueel model natuurlijk altijd handig is om bij te hebben, kiezen ook steeds meer doe-het-zelvers tegenwoordig voor elektrische zaagmachines, zoals de decoupeerzaag. Dergelijke toestellen geven je de mogelijkheid om sneller en veiliger te zagen, en ook veel meer soorten materiaal te bewerken.

5. Moersleutels 

Ten slotte mogen ook moersleutels niet ontbreken bij een klussende man. Het is een van de meest gebruikte, maar vaak ook een van de meest onderschatte gereedschappen die er zijn. Of je nu een kraan stevig moet vastdraaien of iets anders, een betrouwbare moersleutel op zak hebben is altijd een goed idee – ook als klusser. Zorg ervoor dat je verschillende soorten moersleutels bezit, zodat je voor elke situatie de perfecte oplossing hebt!

Previous «
Next »