• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • Op zoek naar een moderne, sportieve SUV? Dan is de Renault Captur wat voor jou!

Op zoek naar een moderne, sportieve SUV? Dan is de Renault Captur wat voor jou!

  • Menfacts
  • april 25, 2024
  • Comments Off
renault captur occassions

SUV’s zijn steeds populairder en maken inmiddels zo’n 50% uit van alle verkochte wagens in ons land. Ga je voor een stoere en stabiele auto met een opvallend uiterlijk? Dan is Renault Captur misschien wel iets voor jou! Hij is verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren en is tevens leverbaar in een fraaie two-tone-optiek. Heb je toch liever een wat neutralere kleurstelling? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Naast Renault Captur occasions in allerlei mooie uitvoeringen kun je ook kiezen voor een gloednieuw model, al dan niet elektrisch.

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

De comfortabele Renault Captur wordt al ruim tien jaar gemaakt en kent inmiddels verschillende edities. Je kunt kiezen voor een model op diesel, benzine of een Bi-Fuel-variant, maar ook zijn er diverse elektrische en hybride opties. De elektrische Captur is standaard voorzien van een automatische transmissie, maar bij de andere uitvoeringen kun je ook kiezen voor handgeschakeld rijden. Een sportieve chauffeur kiest natuurlijk altijd voor de variant die perfect bij zijn of haar rijstijl past.

Voordelen van de Renault Captur

De Franse SUV is ontzettend populair vanwege zijn prachtige en opvallende looks. Daarnaast is hij ook gewoon bijzonder praktisch. Het interieur is zeer ruim en ook de bagageruimte is vrij groot, wat ideaal is tijdens vakanties en dagjes uit. Ook zit je lekker hoog, waardoor je goed zicht hebt op alles wat er om je heen gebeurt. Verder is de Captur ontzettend comfortabel. Kuilen en hobbels zijn geen enkel probleem en worden uitstekend opgevangen door de carrosserie.

Nadelen van de Renault Captur

Kies je voor één van de vele beschikbare Renault Captur occasions? Dan kun je soms te maken krijgen met een wat overijverig waarschuwingssysteem. Verder merken eigenaren van deze auto geregeld op dat hun ruiten automatisch openen. De oorzaak hiervan ligt doorgaans bij de elektronica. De auto is verkrijgbaar met verschillende motors, waarbij de varianten met een geringere inhoud (zoals de 0,9 TCe) vaak nogal hard moeten werken. Je kunt dus beter kiezen voor een Captur met grotere motorinhoud (1,2 TCe). Een ander minpuntje dat vaak genoemd wordt, is dat de auto nogal wat bijgeluiden produceert. Ook is de Captur niet bepaald één van de zuinigste wagens.

Zelf een Captur kopen

Overweeg je zelf een Renault Captur te kopen? Dan heb je behoorlijk wat keuze. Zo kun je kiezen uit diverse prachtige gloednieuwe modellen, maar ook zijn er veel fijne Renault Captur occasions te koop. Het voordeel van een goede occasion is uiteraard dat hij een stukje voordeliger is. Ook valt hij op door zijn betrouwbaarheid en zijn mooie uiterlijk. Dit kan in je zoektocht toch ook wel een klein nadeel zijn. Juist doordat de auto zo gewild is, is het een kwestie van snel toehappen. Zo voorkom je dat een andere koper ervandoor gaat met die schitterende Captur in precies de juiste kleuren!

Previous «
Next »