• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Wil je jouw hond meenemen op vakantie? Wat zijn de mogelijkheden?

Wil je jouw hond meenemen op vakantie? Wat zijn de mogelijkheden?

  • Menfacts
  • mei 8, 2024
  • Comments Off
hond op vakantie

Ben je van plan om op korte termijn op vakantie te gaan en wil je graag je hond meenemen, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Hieronder lichten we een drietal handige opties toe, zodat je direct aan de slag kunt met het boeken van een vakantie samen met je viervoeter.

Met het vliegtuig is een optie

Veel mensen denken dat reizen met een hond per vliegtuig niet mogelijk is, maar wie dat denkt, heeft geen gelijk. Tegenwoordig kun je voor een kleine hond een stoeltje reserveren in het vliegtuig zelf, waarbij wel de nuance moet worden gebracht dat je hond rustig moet zijn. KLM geeft bijvoorbeeld aan dat honden mee de cabine van het vliegtuig in mogen als ze in een gesloten reistas of kennel onder de stoel voor u passen, waarbij de hond een maximaal gewicht van 8 kg mag hebben. Heb je een middelgrote tot grote hond, dan is het mogelijk om een plaats in de bagageruimte te huren waar je hond tijdens de vlucht kan verblijven. Let op, het is wel noodzakelijk dat je hond rustig is en goed tegen verandering kan. Als je hond niet lang zonder jou kan, is het niet verstandig om je trouwe viervoeter in de bagageruimte van het vliegtuig op te sluiten. Kijk voordat je een vlucht altijd even na wat de mogelijkheden (en kosten) zijn voor het meenemen van jouw hond op een vlucht, dat is vaak voor elke airline verschillend.

Het huren van een camper

Een camper huren met hond is ook zeker een goede oplossing als je lekker op vakantie wilt gaan. Wil je bijvoorbeeld naar de zon? Huur dan een camper en trek samen met je viervoeter naar het prachtige Spanje. Wil je meer natuur zien of wil je dichter bij huis op vakantie gaan? Dan kun je een camper huren naar bijvoorbeeld Frankrijk of Belgiƫ. Het grote voordeel van deze reisoptie is dat je elk moment eenvoudig kunt stoppen om je hond uit te laten of om zelf de benen te strekken. Als tip geven we altijd mee dat je, als je een camping zoekt, kiest voor een plaats waar je ook met een hond welkom bent.

Met de auto

Tot slot is het ook mogelijk om met de auto op vakantie te gaan met je trouwe viervoeter. Het enige nadeel van de auto is natuurlijk de beperkte ruimte. Als je lang onderweg bent, is het niet prettig als een hond continu in dezelfde houding moet blijven. Bij een camper heb je hier minder last van omdat er meer ruimte is. Wil je korte afstanden afleggen of wil je in Nederland zelf op vakantie gaan? Dan is de auto een goede optie. Een groot voordeel hiervan is dat je sneller op je bestemming bent, waardoor je eerder kunt genieten van de natuur en kunt spelen met je hond.

Previous «
Next »