Scooter leasen of kopen?

  • Menfacts
  • April 27, 2018
  • Comments Off
scooter lease

Scooters zijn ongekend populair onder jongeren, liefst tonen ze zichzelf op de nieuwste coole scooter bij vrienden. Maar wat is eigenlijk verstandiger: ga je je nieuwe scooter leasen of kopen?

Kopen

Bij het kopen van een product heb je geen maandelijkse lasten en is het product ook meteen jouw eigendom. Dat betekent wel dat je het volledige onderhoud, de verzekeringen en eventueel extra accessoires altijd uit eigen zak moet betalen. En het is natuurlijk een groot bedrag wat je in 1 keer moet betalen, je moet wel het geld ervoor hebben. Zeker als het een nieuw scooter betreft.

Leasen

Leasen kent veel voordelen ten opzichte van de aanschaf van een scooter. Zo hoef je slechts een klein bedrag per maand te betalen. Als je de verzekering upgrade naar een allrisk variant, betaal je slechts enkele euro’s per maand. Zo kan jij geruster rondrijden en weet je dat je goed verzekerd bent tegen allerlei onheil. En dat zonder een groot bedrag te betalen ineens. Het nadeel is dat je wel een contract aangaat. Je bent dus verplicht om te betalen, zelfs al heb je helemaal geen geld. Bij het aangaan van een contract moet je ook de zekerheid geven dat je een vast inkomen hebt.

Hypotheek

Hypotheek aanbieders hebben elk hun eigen voorwaarden wanneer je een nieuwe hypotheek wilt aangaan. Echter wanneer je een leasecontract hebt, kan dat mogelijk invloed hebben op een toekomstige hypotheek. Denk dus ook goed na hoeveel je per maand kwijt wilt zijn voor een scooter en of je al mogelijke toekomstplannen hebt wat betreft een koophuis.

Wat is aan te bevelen?

Het is natuurlijk afhankelijk van veel factoren, maar als je jong bent en je nog redelijk vrij bent om te kopen wat je wilt met weinig financiƫle verplichtingen kan je best een scooter lease aangaan. Overdrijf echter niet met direct de duurste scooter. Je bent verplicht om te betalen, spaar daarnaast wat geld voor onverwachte reparatiekosten. Deze kosten worden niet altijd gedekt door de verzekeraars.

Previous «
Next »