Waarom zou ik als single op een single reis gaan?

  • Menfacts
  • april 26, 2018
  • Comments Off
single reis ibiza

Singles vormen een steeds grotere groep van de samenleving. De tijd dat je als single als vreemd wordt gezien is allang voorbij. Een grote groep singles is dan ook ‘happy single’ en kiest er juist bewust voor om single te zijn. Ook zijn er mensen die hier niet voor kiezen en waarbij het single zijn hen overkomt. Als single zijnde sta je er bij veel zaken helemaal alleen voor. Voor de één juist heel erg prettig, terwijl een ander dit niet zo gemakkelijk vindt. Zo dringt als single ook jaarlijks de vraag weer op hoe je op vakantie gaat. Ga je alleen op reis of ga je met een groepsreis mee? Ook is er tegenwoordig een groot aanbod in reizen gespecialiseerd in bepaalde doelgroepen. Zoals in dit geval de zogenaamde single reizen.

Wat zijn single reizen?

Single reizen zijn vakanties georganiseerd enkel en alleen voor singles of alleenstaanden. Ieder lid van de reisgroep is dus een single en samen ga je met elkaar op vakantie. Afhankelijk hoe de reis is georganiseerd overnacht je in een éénpersoonskamer, maar nog vaker in een tweepersoonskamer, waarbij je dus de kamer deelt met een alleenstaande reisgenoot(e). Zo ben je ook goedkoper uit, omdat er voor een éénpersoonskamers vaak een toeslag geldt. Als single ben je vaak ook flexibel, dus een kamergenoot hoeft vaak helemaal geen probleem te zijn. Je hoeft je voor je single zijn tijdens een dergelijke reis niet te schamen, want iedereen in de groep is dat, wat sowieso een band geeft. Er zijn tegenwoordig reisorganisaties die zich geheel gespecialiseerd hebben in single reizen. Zo kun je een single reis Ibiza maken en gezellig met je mede reisgenoten lekker feesten op dit eiland. Houd je van wintersport dan is een groepsreis wintersport ook aan te bevelen. Wintersport in je eentje beoefenen zal wat lastiger zijn dan een zonvakantie, dus als single brengt een groepsreis wintersport alleen maar voordelen.

Voordelen van single reizen

Ga je bijvoorbeeld een single reis Ibiza maken, dan kun je gelijk al enkele nadelen waar je tegenaan loopt, wanneer je in je eentje zou reizen afstrepen. Het minst leuke is om in je eentje in een restaurant te zitten terwijl de rest van de tafels vol zitten met stelletjes. Tijdens je single reis kun je gezellig met de hele groep, of enkelen met wie het klikt uit eten gaan. Ook uitgaan is natuurlijk veel gezelliger met meerdere personen.  Een single reis staat borg voor nieuwe vriendschappen met gelijkgestemden. En in sommige gevallen zou je er zelfs de liefde van je leven tegen kunnen komen. Vooral aanbieders die zich op single reizen gespecialiseerd hebben, zorgen dat de groep een goede samenstelling heeft van mannen, vrouwen en leeftijden. Ook wordt er rekening gehouden met de leeftijd van je kamergenoot(e), zodat ook je kamergenoot een gelijkgestemde is. En mochten er zich problemen tijdens je reis voordoen, dan sta je er niet alleen voor.

 

Previous «
Next »