Sporten en weer in vorm komen voor de zomer

  • Menfacts
  • maart 29, 2017
  • Comments Off

Zomerfit lichaam: speedo in plaats van shorts en T-shirt?

Wat brengt ons er eigenlijk toe elke winter te slabakken en ons vervolgens in het zweet te werken om er zomers weer op en top fit uit te zien?
Is onze ijdelheid slechts beperkt tot de periode dat we meer dan normaal van ons lichaam laten zien of zijn er andere redenen aan te dragen?
Zijn extra potjes vitaminepreparaten dan voldoende?

Winter en zomer

De redenen zijn al enigszins beantwoord met de vraagstellingen in de inleiding. In de winter zijn we genoodzaakt onze kledingeisen aan te passen, waardoor elke indiscretie verborgen wordt. Vooral in de decembermaand doen we ons, door de verschillende feestdagen, meer dan tegoed dan goed voor ons is met het vaste voornemen vanaf Nieuwjaar weer te gaan lijnen.
Zodra de temperaturen gaan stijgen, valt die noodzaak van extra kleding weg, het wordt allemaal wat korter en strakker en dat vergt aanpassing van het lichaam zelf. De omgeving bekijkt ons, vooral fysiek, zoals we zijn en dan willen we maar al te vaak graag tonen, dat we er gewoon goed uitzien.

Minder eten, meer bewegen

De beste manier om dat voor elkaar te krijgen is minder en gezonder gaan eten en meer te gaan sporten.
• Je moet beter op je voeding gaan letten en zorgen dat je minder
producten naar binnen hapt, die gemakkelijk omgezet kunnen worden in vet. Inmiddels krijgen we zoveel informatie daarover via de media, dat iedereen wel weet wat wel en wat niet te eten. Dat vergt een goede verhouding van koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen in je voedingspatroon.
Het kan geen kwaad uit te zoeken wat je precies nodig hebt en in welke voedingsproducten de benodigde stoffen zitten. Aanvulling via vitaminepreparaten is geen slecht idee, zeker als je ergens tekorten hebt, maar pas ook op voor overschotten.
• Meer bewegen of sporten is een tweede voorwaarde om weer
in vorm te komen voor de zomer, of wanneer dan ook. Sporten zorgt er voor dat je je overtollig gewicht kwijt kunt raken, maar heeft zoveel meer positieve effecten op het lichaam. Dat effect is samen te vatten in een simpel: je voelt je fit, of in ieder geval fitter op zowel fysiek, maar ook geestelijk gebied.

De bewuste mens is eigenlijk altijd bezig zo gezond mogelijk te leven, maar het schiet er wel eens bij in. Directe tekorten in voedingsstoffen zijn via Vitaminstore altijd een goede aanvulling, maar het vergt een aanpassing in je leefstijl om niet alleen in de zomer in vorm te zijn, maar eigenlijk altijd. Minder en gezonder eten en meer bewegen is een trage manier, maar wel uitstekend vol te houden.

Previous «
Next »