Oorspronkelijk maakte het Engelse Land Rover vooral terreinwagens die bedoeld waren voor het platteland. Puur praktische auto’s die tegen een stootje konden en weinig luxe hadden. Ondertussen staat het merk vooral bekend om de luxe die ze tegenwoordig uitstralen. Het enige model dat nog lijkt op de oude, praktische modellen is de Land Rover Defender.
Belasting op Personen en Motorvoertuigen (BPM)
Nederland is een behoorlijk duur land wat betreft de prijzen van nieuwe auto’s. Dit komt vooral door de BPM, de de ingebruikname Belasting op Personen en Motorvoertuigen. Deze belasting op nieuwe auto’s kan de nieuwprijs soms verdubbelen. Als je echter voor de import van een jong gebruikt exemplaar uit het buitenland gaat, dan is er al flink afgeschreven op deze BPM
Land Rover op grijs kenteken
Een LandRover financial lease kan extra interessant zijn, omdat die eventueel op grijs kenteken gezet kan worden, waardoor je veel minder wegenbelasting betaalt. Het nadeel van het rijden op grijs kenteken is dat bij een Land Rover er dan niemand meer achter in kan zitten. Als regel is er gesteld dat er een kubieke meter in de laadruimte moet passen, dus een vierkant van 1 meter, bij 1 meter, bij 1 meter. Hierdoor kun je geen passagiers achterin meer vervoeren, maar voor een Land Rover op grijs kenteken betaal je slechts 50 euro aan wegenbelasting in de maand in plaats van 250 euro.
Verschillende lease opties
Voor je een auto gaat leasen moet je je goed laten informeren zodat je de juiste lease optie kiest. Er is namelijk een verschil tussen private lease, de meest populaire leasevorm en vooral gebruikt bij het privé leasen van een auto, en financial lease, wat eigenlijk een zakelijke financieringsvorm is, bedoeld voor ondernemers. Met private lease rijd je voor een vast bedrag per maand een nieuwe, of gebruikte auto. Het maandbedrag is de gehele periode hetzelfde en is inclusief verzekeringen, onderhoud, hulp bij pech, etc. De enige kosten die je nog naast het leasebedrag hebt zijn die van de benzine. Bij financial lease, betaal je alleen voor de aanschaf van de auto, andere bovengenoemde kosten zitten hier niet in.
Tweedehands Land Rover leasen
Aangezien nieuwe Land Rovers vrij duur zijn in de aanschaf, worden ze ook vaak geleased als tweedehands wagen. Vooral bij Land Rovers kun je dit behoorlijk veilig doen, omdat het kwalitatief erg goede auto’s zijn. Vaak hebben deze gebruikte auto’s een volledig onderhoudsboekje en kun je een goede inschatting maken van de staat van de auto. Daarnaast kun je hem voor aanschaf laten checken bij een Bovag garage als je zeker wil weten hoe goed de staat van de auto is.
Zorg voor een goed rente percentage
Over de rente die je betaalt bij leasing valt een hoop te winnen. Over het kredietbedrag betaal je namelijk rente, maar niet alle aanbieders zijn even transparant over het rentepercentage. Dit is echter wel erg belangrijk als je een keuze gaat maken voor een lease auto.
Een verschil van 2% kan behoorlijk groot zijn als je die over de gehele looptijd van de auto lease gaat berekenen. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent en let op de kleine cijfertjes, net als op de rentepercentages.
Aanbetalingsbedrag hoog, vast maandbedrag laag
Een andere manier om goedkoper een Land Rover te leasen, is door een hoger bedrag aan te betalen. De verstrekkers van financial lease vinden het namelijk prettig als je meer aanbetaalt; ze lopen dan minder risico en kunnen je eventueel ook een lagere rente aanbieden. Maar ook als de rente gelijk is levert het nog voordeel op om een extra aanbetaling te doen, omdat je maandbedrag daarmee omlaag kan. Uiteraard moet je wel kritisch blijven kijken naar zo’n aanbetaling. Kun je je geld veel beter gebruiken in je bedrijf en haal je met dat geld veel meer rendement dan de rentekosten voor de financial lease; dan kun je het beste minder investeren in de auto en de aanbetaling.