Treehouse Masters

  • Menfacts
  • maart 15, 2017
  • Comments Off

De boomhut als extensie van je woning?

Het programma Treehouse Masters op Discovery Channel geeft uitstekende ideeën hoe je je woning kan ‘uitbreiden’ met een boomhut. Uiteraard hangt je boomhut niet direct aan je huis, maar het is wél een plaats om gasten te ontvangen, feestjes te bouwen of gezellig met vrienden samen te zijn.

De boomhutten zijn enorm sterk. Het zijn als het ware hangende chalets of zwevende berghutten. Dikke balken worden aan verschillende bomen gehecht, er wordt een uiterst sterk platform gebouwd en daarop komt een prachtige en stoere boomhut. De toegang kan bestaan uit een eenvoudige trap of uit diverse hangbruggen. Alle boomhutten van Treehouse Masters zijn volledig volgens de eisen van de eigenaars uitgevoerd. Treehouse Masters gaat hierin nog een stap verder en brengt eigen ideeën en gadgets aan. Zo installeren ze bijvoorbeeld een bar of een barbecue op het terras. En ze denken zelfs aan de afwerking zoals stoere zetels, een houtkacheltje of muziekinstallatie.

treehouse masters

tree house masters

Meestal wordt er nieuw hout gebruikt, maar het gebeurt ook dat ze recuperatie-materialen in de boomhut verwerken. Op die manier ziet de hut er ‘geleefd’ uit en krijgt een extra gezellig cachet. De bedoeling van Treehouse Masters is vooral dat de eigenaars zich goed voelen. En zeg nu zelf: wat is er geschikter om een ruig feestje, een vrijgezellen-party of gewoon Nieuwjaar onder vrienden te vieren? In je hut hoog boven de grond stoor jij niemand en niemand stoort jou. Perfect toch?

Het voordeel van een hut in je boom is dat ze in diverse groottes of stijl kan gebouwd worden. Ben je voor modern, klassiek of gewoon extravagant? Dat kan perfect. Wil je een kleine hut om vogels te spotten, of wil je een hut om samen met vrienden muziek te maken? Ook dat kan: er zijn (bijna) geen grenzen aan de afmetingen van dit onderkomen. Heb je nog wat extra spullen die je in je ‘gewone’ huis niet kwijt kunt wegens te groot of te ouderwets of te raar? Boomhutten zijn gewoon ideaal om deze spullen een plaats te geven. Je kunt deze hut beschouwen als een jongensdroom die werkelijkheid wordt: je doet er wat jij wilt en je richt ze in zoals jij het wilt.

Discovery geeft alvast heel wat voorbeelden in hun uitzendingen. Je ziet telkens wat anders en doet ideeën op. Waarom zou jij ook niet voor een eigen plaats kiezen en een hut in je boom installeren? Gewoon doen! Je zult er jaren lang plezier van hebben, en je vrienden zullen je dankbaar zijn!

Previous «
Next »