• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Twee linkerhanden? Deze klussen in en om het huis zijn te doen! 

Twee linkerhanden? Deze klussen in en om het huis zijn te doen! 

  • Menfacts
  • augustus 22, 2022
  • Comments Off
klussen

Laat jij het werken met gereedschap liever aan anderen over of heb je het simpelweg nog nooit hoeven doen? Klussen is niet voor iedereen weggelegd, horen we je denken, maar misschien schuilt er in jou wel een geboren klusjesman! Ben je het zat om het gevoel van “twee linkerhanden” te hebben en wil je wel eens een keer wat klussen aanpakken in huis? Waar wacht je nog op? Dit is jouw moment!

En hoewel sommige klussen in huis best een uitdaging kunnen zijn, zijn er ook genoeg andere die zelfs de meest onervaren klussers onder ons met gemak uit kunnen voeren.

Een vloer leggen

Zelf een vloer leggen is niet zo moeilijk als je zou denken en het kan je nog veel geld besparen ook. Kies wel voor een vloer die ook makkelijk te leggen is, zoals PVC of laminaat. PVC vloeren zijn ontzettend stevig en slijtvast. Ze zijn er in allerlei kleuren en stijlen en bovenal gemakkelijk te leggen! In een paar stappen kun je een ruimte voorzien van een hele nieuwe vloer en omdat je hem zelf legt, kan het ook nog eens in je eigen tijd en op je eigen tempo. Begin met het opmeten van de ruimte en tel hier altijd 10% extra bij op, zodat je rekening kan houden met verspilling. Nadat je de vloer hebt ingekocht kun je deze gaan plaatsen door middel van een handig systeem. Zorg wel dat alles netjes schoon en stofvrij is voordat je de vloer gaat leggen. Binnen no time ligt je PVC of laminaat vloer helemaal strak en kun je met trots zeggen dat je dat zelf hebt gedaan!

De muren schilderen

Je hebt vast ooit in je leven wel eens een muur geschilderd, toch? Uiteraard hangt het er vanaf wat je precies wilt schilderen en in welke kleur, maar als het gaat om het witten van de muren, kun je zelf echt al een heel eind komen.
Een paar kleine tips: haal de nodige verfspullen in huis, zorg dat de ruimte zo goed als leeg is of dat alle meubels zijn bedekt, plak dingen zoals de plinten, raamkozijnen en stopcontacten goed af én trek iets aan wat vies mag worden!

Spiegels en lijsten ophangen

Een gat boren in de muur kan misschien een spannende klus lijken, maar met een goede voorbereiding is het eigenlijk heel simpel. Koop allereerst een goede accuboor of leen hem van een buurman of vriend. Teken met een potlood af waar de gaatjes moeten komen en boren maar. Gewoon doen! Wel even opletten dat de lijsten recht hangen na afloop want vaak is dat niet het geval. Maar dat ligt niet aan jouw boor kunsten hoor!

Lampen ophangen

Lampen ophangen aan het plafond zijn iets complexer dan het ophangen van lijsten en spiegels, maar ook dat kan jij! Markeer eerst de plek waar je de lamp wilt ophangen met een potlood en boor daarna een gat op de plek waar de markering zit. Steek een muuranker in het gat en schroef een montageplaat voor de lamp in het muuranker. Hang de lamp op aan deze montageplaat en schroef er een gloeilamp in. Weer een klus geklaard!

Een eigen tuinmeubel maken

Als je toe bent aan iets meer uitdaging kun je misschien wel zelf een tuinmeubel, zoals een houten bankje, maken. Dat klinkt ingewikkelder dan dat het is hoor. Het is vooral een heel leuk project. Trek een leuk ontwerp van internet, wel eentje die makkelijk te maken is natuurlijk, en duik de bouwmarkt in voor het hout en de overige materialen. Laat de planken op maat zagen en eenmaal thuis kun je aan het bouwproject beginnen! En als je klaar bent kun je voldaan onderuit zakken op je eigen gemaakte bank met een koud biertje!

Zoals je ziet zijn er genoeg klussen in en om het huis die iedereen kan uitvoeren. Met een beetje tijd en oefening kan het zomaar zijn dat je een binnenkort een ervaren klusjesman bent. En in het ergste geval kun je altijd nog iemand om hulp vragen!

Previous «
Next »