Vissen; voor de Macho of de Nono?

  • Rogier
  • February 12, 2019
  • Comments Off
Hendriks in Ermelo

Druk, druk, druk

Lange dagen op kantoor, deadlines die gehaald moeten worden en bijna dagelijks vergaderen. Aan het einde van de dag rij je snel naar huis om te eten (met een beetje geluk heeft je partner gekookt…) om vervolgens de kinderen naar sport te brengen en/of te halen. Uiteindelijk plof je om 21.00 uur afgepeigerd op de bank. Weer een dag voorbij. En morgen? Begin je weer van voren af aan.

Relax….

Ontspanning is onmisbaar als je in deze drukke tijden niet ten prooi wil vallen aan een burn out of andere (lichamelijke) klachten. Veel mannen zoeken ontspanning in een uurtje sportschool of een avondje chillen met vrienden. Maar wist je dat een dagje vissen ook op en top relaxen is? Want van vissen kom je tot rust, krijg je de chaos in je hoofd weer op een rijtje en creëer je ruimte voor nieuwe ideeën. De hengelsport is na jaren weer terug van weggeweest en steeds meer mannen gunnen zichzelf wat ongestoorde waterkant-tijd.

Karpervissen of roofvis?

Tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om langs een suf slootje te zitten en te wachten tot er een verdwaalde goudvis hapt naar je dobber. Er is in Nederland een groot aanbod aan vijvers waar je kan karpervissen; ideaal omdat je weet dat je praktisch altijd prijs hebt. Bijkomend voordeel; een kopje koffie is (meestal) binnen handbereik. Niet onbelangrijk.

Ga jij juist liever voor wat meer ‘avontuur’? Dan kan je op vele plekken in de natuur ook op zoek naar een onvervalste roofvis. In ons kleine kikkerlandje zijn een snoekbaars of roofblei op vele plekken te vinden. Note: Vergeet niet je thermoskannetje koffie mee te nemen.

Ga voor kwaliteit

Dus, hengelsport iets voor de Nono? Wat ons betreft niet! En wil je als ‘echte man’ ook écht een ontspannen dag? Dan ga je natuurlijk voor niet minder dan het het beste materiaal. Bij Hendriks in Ermelo hebben ze alles in huis om jouw dagje vissen vlekkeloos te laten verlopen. En als Ermelo nou nét niet op jouw route ligt, dan hebben ze bij Hendriks ook een hele fijne webshop.

Zowel in de winkel als in de webshop word je uitgebreid geïnformeerd over de materialen die het beste bij jou passen; of je nou voor karpervissen gaat of toch voor die roofvis. Garantie op je vangst en de grootte ervan geven ze overigens niet, maar overdrijven is bij vissen toegestaan. Uiteindelijk is 10 centimeter maar een subjectief begrip.

Previous «
Next »