• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Waar moet je aan denken als je een buitenruimte gaat creëren?

Waar moet je aan denken als je een buitenruimte gaat creëren?

  • Menfacts
  • juni 17, 2022
  • Comments Off
buitenruimte

Het creëren van een buitenruimte is een van de meest waardevolle projecten die je kunt ondernemen voor je woning. Ongeacht de grootte,  kunnen buitenruimtes dienen als verlengstukken van de interne woonruimte en je een toevluchtsoord bieden waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een drukke dag. Maar om deze droom werkelijkheid te laten worden, is meer nodig dan het toevoegen van zonwering op het terras en gezellig tuinmeubilair. Zo moet je denken aan de veiligheid en bijvoorbeeld kiezen voor een buitenstopcontact in plaats van een gewoon stopcontact. Wil jij een heerlijk plek buiten creëren? Lees dan snel verder!

Je wil natuurlijk dat deze buitenruimte zo functioneel mogelijk is. Tegenwoordig is het gebruikelijk om deze ruimte uit te rusten met een buitenkeuken, een barbecue-eiland, een koelkast, een tv en verwarming voor het winterseizoen. Hoewel het geweldig is om dit te hebben, kunnen ze het plannen van de buitenruimte ingewikkelder maken. Voordat je met de bouw begint, moet je uitzoeken welke functies waar komen en plannen wat de indeling wordt. Aan de hand daarvan kun je bijvoorbeeld de stroom gaan aanleggen. Houdt er rekening mee dat dat buiten toch anders is dan binnen omdat je te maken hebt met bijvoorbeeld vocht. Tegenwoordig zijn er experts als Schneider Electric die zaken als een buitenstopcontact in hun assortiment hebben.

Gebruik en doel

Vraag jezelf bij het plannen van je buitenruimte eerst af: hoe ga ik de ruimte gebruiken? Wil je een plek om feesten te organiseren en gasten te ontvangen? Ergens om achterover te leunen en te ontspannen? Of een ruimte waar de kinderen zich kunnen vermaken en spelen? Het antwoord op deze vraag zal je helpen te bepalen welke functies en voorzieningen prioriteit moeten krijgen. Als je de ruimte voornamelijk gebruikt voor vrienden en familie, wil je je concentreren op voldoende zitplaatsen, bescherming boven het hoofd en misschien een barbecue.

Grootte

Voordat je verder gaat met het project, moet je ervoor zorgen dat je een nauwkeurige meting heeft van het gebied waar de buitenruimte moet komen. Als je weet hoeveel ruimte je nodig hebt, kun je de indeling effectief plannen en kostbare fouten voorkomen. Het laatste dat je namelijk wil, is geld uitgeven aan armaturen en meubels, om er vervolgens achter te komen dat ze niet passen omdat er de ruimte niet voor is.

Begroting

Je hebt waarschijnlijk tientallen prachtige foto’s van buitenruimtes online gezien, maar voordat je je ogen richt op een specifiek thema of concept, moet je eerst een budget bepalen. Dat budget moet materialen, arbeid, ontwerp en andere extra kosten dekken. Wees realistisch bij het bepalen van dit budget. Als je een uitgebreide patio wilt, moet je bereid zijn er veel geld voor uit te geven. Maak een checklist van alle dingen die je in jouw buitenruimte wilt hebben en bewerk deze lijst vervolgens op basis van het budget.

Ontwerp

Vergeet niet dat de buitenruimte een verlengstuk van je huis is. Je wil dezelfde aandacht besteden aan het ontwerp en de esthetiek als aan het interieur. Voor het geval je niet weet waar je moet beginnen, kun je online inspiratie opdoen uit de ideeën van anderen of samenwerken met een professionele ontwerper om je te helpen jouw visie tot leven te brengen.

Materialen

Ongeacht hoe groot het project is, het is van cruciaal belang dat je materialen gebruikt die niet alleen de ruimte visueel aantrekkelijk maken, maar die ook dag in dag uit bestand zijn tegen de elementen. Houd bij het kiezen van deze materialen rekening met je levensstijl, budget, ruimtebehoeften en onderhoudsvereisten. Enkele van de meest populaire buitenmaterialen die ook bekend staan ​​om hun duurzaamheid zijn steen, baksteen, PVC, aluminium, ijzer en hout.

Previous «
Next »