Wanneer scheren? Voor, na of tijdens het douchen?

  • Menfacts
  • januari 28, 2019
  • Comments Off
wanneer scheren

Iedere man heeft wel eens voor het dilemma gestaan of het nu beter is om zich te scheren voor het douchen of na het douchen? De meeste mannen hebben dan ook een vast ochtendritueel waarbij automatisch en zonder erbij na te denken voor een bepaalde methode gekozen wordt. Maar is er nu een methode die daadwerkelijk beter is? En hoe zit het met de milieuaspecten waar we tegenwoordig ook rekening mee moeten houden? Welke methode zorgt ervoor dat we zo min mogelijk energie verspillen? Daarom hier een poging om enkele van deze vragen te beantwoorden.

Scheren voor het douchen

Veel mannen die kiezen voor deze methode scheren zich nat. Na het scheren zit er overal nog scheerschuim, maar dat is geen enkel probleem want je stapt zo dadelijk toch in de douchebak. En dan komen we ook direct een pluspunt tegen om te kiezen voor scheren voor het douchen. Na het scheren is je huid enigszins geïrriteerd. Als je dan gaat douchen, wordt je huid gekalmeerd. Wel is het zo dat als je gaat beginnen met scheren, je huid nog niet is voorbereid. Zorg dus dat je je gezicht eerst vochtig maakt of voorbereid door een vochtige en warme handdoek tegen de huid te drukken.

Scheren na het douchen

Voor scheren na het douchen zijn ook positieve argumenten te vinden. De douche zal ervoor zorgen dat je huid alvast voorbereid wordt op de scheerbeurt. De poriën zullen zich openen en het warme water zal je baardharen veel zachter maken. Na het douchen kun je veel gemakkelijker scheren en zul je weinig weerstand ervaren. Vooral mannen die stugge baardharen hebben hebben baat bij het scheren na het douchen.

Dus, voor of na het douchen?

De methode voor of na het douchen scheren is dus vooral afhankelijk van je eigen wensen en eventueel ook het type huid en baardgroei. Als we kijken naar het milieuaspect, dan zal er ook geen verschil zitten tussen beide methodes. Bij beide methodes zal het sanitair water nodig voor zowel het douchen en het scheren.

Alternatief, scheren tijdens het douchen

Mannen die het haast hebben zullen vaak kiezen voor scheren tijdens het douchen. Je doucht terwijl je je scheert. Een nadeel is dat je wel een spiegel onder de douche moet hebben en ook eentje die niet beslaat. Misschien moet je dan een douchewand van Douche concurrent hebben om stabiel een spiegel te monteren. Omdat je zowel scheert als doucht, zou je met deze methode misschien iets meer energie mee kunnen besparen. Je moet wel snel scheren, want als je langer onder de douche staat wegens het scheren, bespaar je nog geen energie.

Previous «
Next »