• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Wil je je beter positioneren op de arbeidsmarkt, kies dan een deeltijdopleiding

Wil je je beter positioneren op de arbeidsmarkt, kies dan een deeltijdopleiding

  • Menfacts
  • maart 8, 2021
  • Comments Off
studeren en werken

Na het afronden van je technische MBO opleiding ben je blijven hangen op je laatste stageplaats. De coördinator die jouw werkzaamheden overzag was zo tevreden over je motivatie en vakkundigheid, dat het geen verrassing was dat je aan het einde van je stageperiode een vaste baan werd aangeboden bij het bedrijf waar je praktijkervaring aan het opdoen was als onderdeel van je opleiding. 

Met een kersvers MBO diploma op zak maakte je dankbaar gebruik van het aanbod en binnen no-time was je voorzien van een vaste baan met groeimogelijkheden. Na een aantal maanden begon het echter een beetje te kriebelen. Je had immers het gevoel dat je stil was komen te staan en de uitdaging van het werk werd met de dag minder. De regelmaat en routine begonnen na al deze tijd toch steeds zwaarder te wegen en je kwam tot de conclusie dat je verder leren de beste manier was om je kennis uit te breiden om zo betere kansen op de arbeidsmarkt te hebben.

Er zijn meerdere deeltijdopleidingen op MBO niveau beschikbaar

Na het nodige navragen en speuren op het internet kwam je er gelukkig al snel achter dat het tegenwoordig geen enkel probleem is om je verder te specialiseren. Ook hoef je er niet bang voor te zijn dat je ineens zonder inkomen komt te zitten, want er zijn genoeg deeltijdopleidingen waar je werken en leren op het mbo niveau probleemloos kunt combineren. Op deze manier blijf je aan het werk maar benut je je tijd op een nuttige manier door daarnaast te blijven leren. 

Zo biedt BBL uiteenlopende deeltijdopleidingen op MBO niveau aan, met de nadruk op opleidingen en specialisaties in de technische sector. Motivatie en passie voor het vak wegen daarbij meer dan behaalde papiertjes, iets waar jij je helemaal in kunt vinden. Daarnaast kun je bij BBL profiteren van uiteenlopende voordelen die worden aangeboden als onderdeel van het lespakket, wanneer je er voor kiest om bij hen een deeltijd opleiding te volgen. 

De voordelen die het studeren bij BBL biedt, zijn talrijk

Heb je bijvoorbeeld een passie voor elektronica en ben je geïnteresseerd in het volgen van een opleiding elektrotechniek bij BBL, dan dekken zij de kosten als je laat zien dat je over de juiste motivatie beschikt om deze af te ronden. Zodoende kun jij je richten op het behalen van je diploma. Vanwege een uitgebreid netwerk van zowel opleidingsinstituten als gerenommeerde en erkende leerbedrijven, kun je er daarnaast altijd zeker van zijn dat je ergens bij jou in de buurt aan de slag kunt. Bovendien krijg je, wanneer je er voor kiest om een opleiding bij BBL te volgen, een salaris conform cao uitbetaald. Zo kun je gratis je MBO opleiding volgen en krijg je daarnaast iedere maand salaris betaald!

Maar dat is nog lang niet alles. Als je goed presteert en elk kwartaal gemiddeld boven een 7,5 op je rapport binnen haalt, dan krijg je hiervoor bovendien een bonus op je salaris. Wanneer je na het afronden van je opleiding verder wilt studeren om door te blijven groeien, dan kun je er voor kiezen om je nog verder te specialiseren in een vak. Wil je na het behalen van je diploma gelijk aan de slag, dan heeft BBL een uitgebreid netwerk aan contacten waar je gebruik van kunt maken om de passende baan te vinden!

Previous «
Next »