10 tips die je helpen bij het stoppen met roken

  • Rogier
  • april 7, 2020
  • Comments Off
tips stoppen met roken

Stoppen met roken is de beste keuze die je kunt maken, voor een betere gezondheid, voor jezelf en de mensen om je heen. Maar het is niet eenvoudig. Er zijn er veel die het hebben geprobeerd. Er zijn er veel die hierin zijn geslaagd, maar er zijn er ook een hoop bij wie het maar niet wil lukken. Wil jij ook stoppen met roken? Wij zetten in dit artikel een aantal  tips voor je op een rijtje.

1. Bouw af

In één keer stoppen is voor veel rokers lastig. Maak het jezelf iets makkelijker en probeer het langzaam af te bouwen. Start later op de dag met jouw eerste sigaret en stel de momenten tussen de sigaretten langer uit. Vervolgens kun je langzaam per dag één sigaret minder roken.

2. Weg met die asbak

Gooi alles weg wat te maken heeft met roken. Zo kom je niet in de verleiding. Gooi die asbak weg en laat geen lege sigarettendoosjes achter.

3. Gebruik een app

Je staat er niet alleen voor. Maak gebruik van een handige app die je stimuleert om te stoppen met roken. Hier kun je jouw date bijhouden en zul je dagelijks motivatie ontvangen om te blijven stoppen.

4. Stop samen

Samen stoppen is vaak veel succesvoller. Je hebt iemand om het samen mee te doen en een extra stok achter de deur. Spreek samen met iemand af om te stoppen en moedig elkaar aan!

5. Niet voor jezelf, dan voor…

Vind je het zelf niet noodzakelijk om te stoppen? Neem dan iemand in gedachte voor wie het belangrijk is dat je stopt. Is het jouw partner die klachten heeft vanwege het roken of zijn het je kinderen en wil je niet dat zij later ook gaan roken?

6. E-sigaret

Schakel over naar de E-sigaret of vape. Dit is dé oplossing, maar uit veel studies blijkt dat de E-sigaret een stuk minder schadelijk is dan een normale sigaret.

stoppen met roken

7. Nicotine pleisters

Veel mensen hebben succesvol kunnen stoppen met roken door gebruik te maken van nicotine pleisters. Dit is een tijdelijke optie om je de eerste tijd na het stoppen te helpen. Je krijgt dan nog een kleine dosis van de verslavende stof middels de pleisters binnen. Bouw dit langzaam af om succesvol te stoppen.

8. Financieel doel

Roken is niet alleen slecht voor jouw gezondheid, ook jouw portemonnee lijdt eronder. Stel jezelf een financieel doel dat je wilt halen. Door te stoppen met roken, kun je die vakantie dus wel boeken of die nieuwe telefoon binnenkort wel boeken.

9. Hypnose toepassen

Misschien niet de meest voordehand liggende optie, maar stoppen met roken door hypnose is inmiddels ook zeer effectief gebleken. Met nicotinepleisters of kauwgoms bestaat er toch een redelijke kans om terug te vallen in je oude gewoonte. Met hypnose pak je juist het onderbewuste aan. Door het “herprogrammeren” van je brein, kun je deze slechte gewoonte voor altijd aanpakken

10. Sporten

Je hebt afleiding nodig wanneer je succesvol wilt stoppen. Ga sporten wanneer je zin hebt in een sigaret en gebruik sport als afleiding.

Succesvol stoppen met roken is mogelijk. Maak gebruik van bovenstaande tips om ook zelf te kunnen stoppen met roken.

Previous «
Next »