Thuis Romanticus in tijden van Corona

  • Menfacts
  • april 8, 2020
  • Comments Off
Thuis Romanticus in tijden van Corona

Ben je tijdens het thuis zitten al begonnen met de grote schoonmaak? Uit pure obsessie al je bezittingen maar eens gaan ordenen, om te kijken wat na jaren in stoffige dozen te hebben gezeten, de moeite waard is voor een mogelijk tweede keer gebruik? Of misschien  puur om met een glimlach terug te kunnen dwalen naar een vergeten herinnering, alvorens het gevonden object weer terug te stoppen in een doos voor de volgende tien jaar? 

Maar stop, want je kunt zoveel meer met wat je ooit een keer hebt bewaard.  Stel nu dat je tussen al die vergeten spullen, genoeg leuke momenten tegenkomt die je met je vrouw of vriendin hebt beleefd. Hier wordt het interessant. Want wat is er beter dan jouw lief een avond van gedeeld geluk van toen voor te stellen, in plaats van weer op de bank te nestelen om voor de zesde keer deze maand de favoriete tranentrekker van je schatje te bekijken. 

Stel een plan op na je eerste vondst. Al in de eerste doos die je open trok was het raak.  Die houten ring die je voor haar kocht op dat braziliaanse strand, de door de zon verbleekte sjaal van jullie avontuur in de sahara, het bronzen olifantje dat jullie samen vonden in die tempel in een reeds vergeten Indiase stad. En dit was pas doos een.

Gemotiveerd wordt de ene na de andere box opengetrokken, oude ladenkasten na gespeurd. Je voelt je net als een soldaat die tijdens zijn reizen, kleine herinneringen als cadeautjes  voor zijn lief thuis in zijn rugtas stak. Verzamel een bedelarmband van beleefde momenten, een collectie herinneringen, waarmee jij de avond vol maken kunt. 

En als je na vijf dagen ijverig snuffelen dan toch echt wel alles hebt gezien, moet je in staat zijn om een heel programma te maken op basis van de verzameling momenten die je bij elkaar hebt gezocht. Een goede fles wijn op tafel, haar favoriete maal gekookt, misschien zelfs een nieuwe bedelarmband als verrassing online bij My Jewellery voor haar besteld. Zo wordt je thuis romanticus in tijden van Corona. 

Enjoy the trip down memory lane…

Previous «
Next »