De elektrische fiets voor echte mannen!

  • Rogier
  • december 2, 2016
  • Comments Off

De forens; s’ochtends om kwart over zeven stap hij met zijn slaperige hoofd in de auto. Zijn appartement in het hartje van de stad, auto voor de deur en 20 min later heeft hij na veel stoplichten en wachten het centrum verlaten. Lekker eindelijk op de snelweg om vervolgens met maximaal 80 kilometer per uur stotterend jezelf voort te bewegen. Aangekomen op het werk eerst maar eens een lekkere bak koffie om goed wakker te worden.

Herken je jezelf een beetje in dit ritueel? Elke ochtend weer hetzelfde. Steeds meer forenzen kiezen voor een gezonder alternatief namelijk de fiets. En niet zomaar een fiets, nee een stoere elektrische fiets. Leeftijd is allang geen argument meer om niet te beginnen aan een elektrische fiets. Het klopt dat de elektrische fiets in het begin vooral bedoeld was voor ouderen. Hierdoor bleven ze langer mobiel, gezond en hebben ze minder last van gezondheidsproblemen. Maar geldt dit ook niet voor jou?

De voordelen van een elektrische fietsen op een rijtje:

  • Gezond begin van de dag
  • Geen files
  • Geen benzinekosten
  • Financieel aftrekbaar
  • Geen kop koffie nodig om wakker te worden
  • Niet bezweet op je werk aankomen

Ok, de keuze voor een elektrische fiets is gemaakt maar tijdens je zoektocht vind je voornamelijk fietsen waar je zelfs als opa niet op gezien wil worden. De degelijkheid en oubolligheid straalt er vanaf. Gelukkig zijn er ook andere alternatieven hieronder wat inspiratie:

Oto cycles

stoere-e-bikes

bron; http://otocycles.com/racer-2/#prettyPhoto[gallery111]/12/

Oto cycles is een merk uit Barcelona wat uitsluitend handgemaakte fietsen op de markt brengt. Met veel passie wordt het volledige productieproces bij Oto Cycles uitgevoerd. De ontwerpfase begint op papier, met een geodriehoek en een vaste hand wordt een schets gemaakt. Dit ontwerp wordt vervolgens vertaald in een uiteindelijk ontwerp welke in de werkplaats met de hand wordt gemaakt. Het frame wordt in elkaar gelast en voorzien van de juiste onderdelen.

Het ontwerp is gebaseerd op een chopper uit de motorwereld en dus de ideale bike voor de echte man.

Achielle

mooie-elektrische-fiets

bron: http://www.achielle.be/wp-content/uploads/ACHI-17-2.jpg

Dit west belgische merk bestaat al sinds 1946 en maakte de fietsen al vanaf het begin helemaal zelf. Van buis tot volledige fiets.

Momenteel worden veel retro fietsen gemaakt. Dus nieuwe fietsen maar met veel oude invloeden. Je ziet in deze mannenfiets dan ook de echte oude opafiets terug. Naast een goede ondersteuning, een groot bereik hebben deze fietsen dus ook een mooi design.

Verantwoord Roetz

moderne-elektrische-fiets

bron: https://roetz-bikes.com/website/image/product.product/67366/image

Dan is er ook nog het merk Roetz uit Amsterdam. De fietsen worden gemaakt op basis van een oud frame. De frames worden opgekocht bij het Amsterdams depot en krijgen zo een tweede leven. Deze verwijderde fietsen worden volledig gestript en zo veel mogelijk onderdelen worden hergebruikt. Met name het frame is de basis van de nieuwe fiets. In de sociale werkplaats zetten werknemers de nieuwe e-bikes in elkaar. De e-bikes worden voorzien van een aandrijving op het achterwiel waar de volledige accu in geïntegreerd is. Het resultaat is een rete strak design.

 

Previous «
Next »