Met de zomer op komst, volgt hier een heerlijk exotisch recept: Caribbische kippenpootjes met rum. Dit gerecht leent zich uitstekend voor een zomerse barbecue en kan prima ruim van te voren klaargemaakt worden. Het ananassap en vooral de rum geven dit gerecht een typisch Caribisch karakter.
Caribbische kippenpootjes met rum
• 8 drumsticks
• olie om in te vettenVoor de marinade:
• 100 ml ananassap
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 rode peper, fijngehakt
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 50 ml rum, bruin of wit
• 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
• 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
Overig:
Natuurlijk mag de barbecue niet ontbreken.
Begin minimaal 2 uur, maar liefst nog langer, van te voren met de voorbereidingen. Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade. Bent u geen liefhebber van koriander? Vervang dit dan door platte peterselie. Kerf met een mesje de kippenpootjes op een paar plekken tot in het vlees in. Leg de kippenpootjes in de kom en zorg dat het vlees goed bedekt is met de marinade. Laat de kippenpootjes afgedekt op een koele plek of in de koelkast minimaal 2 uur rusten. Keer het vlees zo nu en dan om zodat de marinade goed intrekt. Laat de kippenpootjes op tijd op kamertemperatuur komen en haal ze daarom een half uur van tevoren uit de koeling.
Wanneer de kippenpootjes zijn uitgelekt én de barbecue op temperatuur is gekomen, kan het gerecht verder bereid worden.
Vet het rooster van de barbecue in en gril hierop de kippenpootjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin op een plek waar het vuur goed heet is. Leg de kippenpootjes daarna op een plek met een lagere temperatuur. Dek ze vervolgens af door een stuk aluminiumfolie er losjes overheen te leggen of sluit de deksel van de barbecue. Het duurt ongeveer 20 minuten totdat de kippenpootjes gaar zijn. Vergeet niet ze af en toe om te keren. Serveer met wat schijfjes verse ananas.
Met deze Caribbische kippenpootjes met rum waant u zich in een oogwenk op een Caribisch eiland en kunt u bij wijze van spreken het geruis van de zee en de steeldrums al horen. U kunt de rum, die u voor dit gerecht nodig heeft, ook gebruiken voor een cocktail zoals een Pina Colada. Als toetje kunnen er bananen met chocola en rum op de barbecue gemaakt worden. Zo heeft u alles in huis voor een tropische, zomerse avond.
Eet smakelijk!