• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Alles wat je moet weten over de kwartfinales in de Champions League

Alles wat je moet weten over de kwartfinales in de Champions League

  • Menfacts
  • april 12, 2022
  • Comments Off
champions league

De knock-outfase van de Champions League is begonnen aan de laatste acht teams en de loting vond plaats op vrijdag 18 maart. Hoewel er drie Engelse teams en drie Spaanse teams in de kwartfinales staan, werden er geen teams uit hetzelfde land gekoppeld. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favoriet, of volgt het juist als neutraal toeschouwer. Of je nu kennis nodig hebt voor sportweddenschappen of puur om mee te kunnen praten met vrienden, hieronder volgt alles wat je moet weten met betrekking tot de aanstaande kwartfinales in de Champions League!

Regerend kampioen Chelsea zal het opnemen tegen 13-voudig winnaars Real Madrid in een rematch van de halve finale van de Champions League van vorig seizoen, waarin de ‘Blues’ met 3-1 wonnen.

Het wordt wederom een wedstrijd tussen Engeland en Spanje wanneer Atlético Madrid het opneemt tegen de Premier League-kampioen Manchester City. De winnaar zal het moeten opnemen tegen de overlevende van de kwartfinale van Chelsea tegen Real Madrid.

Bayern München en Liverpool kregen relatief gunstige lotingen, waarbij respectievelijk Villarreal en Benfica werden geloot. Beide reuzen zullen de terugronde thuis spelen. Mochten Bayern München en Liverpool doorgaan, dan zouden ze elkaar ontmoeten in de halve finales, waarbij Bayern de terugwedstrijd organiseert.

Uitslagen kwartfinale loting Champions League

De kwartfinales worden gespeeld op 5-6 april en 12-13 april. De halve finales worden

gespeeld op 26-27 april en 3-4 mei. De winnaar van de tweede halve finale (Benfica, Liverpool, Villarreal of Bayern München) zal technisch gezien de thuisploeg zijn voor de finale op 28 mei in het Stade de France, ten noorden van Parijs, wat ondertussen een neutrale locatie is, omdat Paris Saint-Germain al is uitgeschakeld.

De Ronde van 16 kwam tot een einde op 16 maart met de volgende uitslagen:

PSG vs. Real Madrid 1-0 1-3 Real Madrid (Spanje)

Sporting CP vs. Man City 0-5 0-0 Man City (Engeland)

Inter Milaan vs. Liverpool 0-2 1-0 Liverpool (Engeland)

RB Salzburg vs. Bayern München 1-1 1-7 Bayern München (Duitsland)

Atlético Madrid vs. Man United 1-1 1-0 Atlético Madrid (Spanje)

Benfica vs. Ajax 2-2 1-0 Benfica (Portugal)

Chelsea vs. LOSC Lille 2-0 2-1 Chelsea (Engeland)

Villarreal CF vs. Juventus 1-1 3-0 Villarreal (Spanje)

Kwartfinale Schema UEFA Champions League

Dinsdag 5 april:

Benfica – Liverpool

Manchester City- Atlético Madrid

Woensdag 6 april

Villarreal – Bayern

Chelsea – Real Madrid

Dinsdag 12 april

Bayern – Villarreal

Real Madrid – Chelsea

Woensdag 13 april

Liverpool – Benfica

Atlético Madrid – Manchester City

We hebben nog maar negen Champions League-speeldagen te gaan na de loting van de kwartfinale.

De kwartfinales worden in april binnen een week gespeeld en op 4 mei zijn de twee finalisten bekend. Daarna hebben de twee teams die zullen spelen om de UEFA Champions League-titel 24 dagen voorbereiding naar de finale van 28 mei in Saint-Denis, Frankrijk.

Zouden teams uit hetzelfde land elkaar in de kwartfinales hebben kunnen ontmoeten?

Hoewel de UEFA een regel heeft die bepaalt dat geen teams uit hetzelfde land het tegen elkaar kunnen opnemen in de Ronde van 16, geldt die regel alleen voor die specifieke ronde van de competitie. Vanaf de kwartfinales kan elk team het tegen elk ander team opnemen.

De drie Engelse clubs en drie Spaanse clubs die doorgingen naar de kwartfinales hadden makkelijk tegen elkaar kunnen spelen. Maar dat gebeurde dus niet. Toch kan een wedstrijd als Manchester City vs. Chelsea of ​​Real Madrid vs. Atlético Madrid in de halve finale nog steeds voorkomen.

Het Champions League-toernooi van vorig jaar kende geen interland-matchups tijdens de hele knock-outfase tot de finale, toen Manchester City verloor van de Engelse club Chelsea. De laatste keer dat teams uit hetzelfde land in de kwartfinales of halve finales tegen elkaar uitkwamen, was in de competitie 2019-20, toen Tottenham Manchester City versloeg na penalty’s in de kwartfinales en uiteindelijk de finale bereikte voor deze te verliezen van collega-Premier League-club Liverpool. Nog een paar maanden geduld en dan weten we wie dit jaar met de eer gaat strijken!

Previous «
Next »