De kenmerken van de nieuwe OPPO Find x5

  • Menfacts
  • april 13, 2022
  • Comments Off
oppo find x5

Oppo’s Find X5-serie is uit! Deze serie bestaat drie telefoons, met bovenaan de Oppo Find X5 Pro. Deze heeft een keramische behuizing, een bijzonder goede camera en de bekende Snapdragon 8 Gen 1 binnenin. Het lijkt het meest complete vlaggenschip van Oppo tot nu toe, en een echte rivaal van de S22 Ultra. Voor de overige specs, moet je snel verder lezen!

De reguliere Find X5 en Find X5 Lite zijn op zichzelf al indrukwekkende telefoons, en het nieuwste vlaggenschip van Oppo heeft voor elk wat wils te bieden. We hebben de Oppo Find X5 Pro voor je getest, dus lees snel verder als je wilt weten wat we ervan vinden.

We hadden verwacht dat Oppo de telefoon zou onthullen op de Mobile World Congress-beurs in Barcelona, ​​maar in plaats daarvan kondigde het bedrijf de telefoons vlak voor de show, op 24 februari, al aan. De serie is gelanceerd in het VK, Europa en in heel Azië, officieel wordt de Oppo Find X5 serie niet in de VS uitgebracht.

In voorgaande jaren hebben we gezien dat de Find X-reeks reguliere, Pro-, Lite- en Neo-modellen omvat. De nieuwste serie heeft geen Neo uitvoering, maar het is mogelijk, zij het onwaarschijnlijk, dat Oppo nog steeds van plan is om dit model later in het jaar te lanceren.

Waarom heet het niet de Find X4?

We hoorden al een paar maanden dat Oppo de Find X4 zou overslaan, en het bedrijf heeft dus bevestigd dat dit het geval is. Dit komt omdat het de Oppo Find N ziet als de vierde Find-generatie, waardoor deze nieuwe serie de vijfde is. Hoewel het merk dat zelf niet zo heeft gezegd, kan er ook een andere reden zijn: 4 is een ongeluksgetal in de Chinese cultuur, vergelijkbaar met 13 in het Westen, en het is niet ongebruikelijk dat merken dit getal overslaan in productnamen.

Hoeveel kost de Oppo Find X5?

Dit is wat de serie in Europa gaat kosten:

Find X5 Pro: € 1.299

Find X5: €999

Find X5 Lite: € 499

Die prijzen zijn ongeveer in lijn met eerdere uitvoeringen, maar merkwaardig genoeg heeft de Pro een prijsverhoging van € 150 gekregen, terwijl deze in het Verenigd Koninkrijk juist goedkoper is gemaakt.

Wat zijn de specificaties van de Oppo Find X5-serie?

X5 Pro Find

Oppo verraste ons allemaal met het bizarre ontwerp van de Find X3 Pro, en het bedrijf is hier niet van afgeweken voor de Find X5 Pro. De telefoon is verkrijgbaar in een zowel zwarte als witte uitvoering, met aan de achterkant een ultra harde keramische afwerking. De twee kleuren heten Glaze Black en Ceramic White, wat een beetje misleidend is; beide zijn in feite gemaakt van keramiek. In China is er een derde variant, omhuld met lichtblauw vegan leer, maar we verwachten niet dat deze afwerking elders in de wereld beschikbaar komt.

Het zogenaamde Gorilla Glass Victus wordt gebruikt om het scherm te coaten en te beschermen, terwijl een IP68-classificatie enige mate van bescherming tegen de elementen moet garanderen.

De gebogen cameramodule van de X3 Pro keert terug, maar nu met een nog vreemder ontwerp. De helling aan de onderkant is ontworpen om te passen waar je vinger zit wanneer je de telefoon vasthoudt, waardoor de telefoon (218 g) ergens comfortabel kan rusten. De goede kwaliteit camera kan prima worden gebruikt als jij op een van de betere kitesurfspots in Nederland mooie actiefoto’s wilt maken van jouw favoriete kiters. 

De Find X5 Pro wordt geleverd met 12 GB RAM en 256 GB aan opslagruimte, in slechts één variant… althans voor Europa. Het scherm is een 6,7 inch WQHD+ AMOLED-scherm met LTPO 2.0-technologie voor een variabele verversingssnelheid van 1-120Hz. Het meest indrukwekkend is dat dit ook een gedeeltelijke variatie in de verversingssnelheid biedt. Dat betekent dat als je multitaskt, de telefoon een app op een deel van het scherm kan draaien op 120 Hz, terwijl het op een ander deel van het scherm naar 1 Hz gaat!

Previous «
Next »