Avontuurlijk snowboarden in Georgië

  • Menfacts
  • februari 27, 2024
  • Comments Off
snowboarden in Georgië

Ben jij een avontuurlijker wintersporter die optimaal geniet van bijzondere ervaringen buiten de gebaande paden? Dan is snowboarden in Georgië zeker een aanrader. Wat dacht je van een helikopterdrop in Georgië of snowcat snowboarden in Georgië? Het kan allemaal in Georgië. Laat je uitdagen en betoveren door de spectaculaire opties die Georgië voor de snowboarder heeft.

Waar kun je snowboarden in Georgië?

Van half november tot eind april zijn er een aantal plekken in Georgië waar je volop kunt genieten van sneeuwzekere en steile hellingen. De bekendste wintersportgebieden in Georgië zijn Gudauri en Bakuriani. Minder bekend is Mestia.

Helikopter drop snowboarden

helikopter drop in Georgië

Heliskiën of heliboarden is de droom van veel wintersporters. Op een verlaten bergtop afgezet worden om dan first tracks te zetten dat klinkt fantastisch. In landen zoals Canada, Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland is deze tak van sport vrij gebruikelijk maar op veel plekken in de Alpen is dit niet toegestaan. Gelukkig behoort helikopter drop snowboarden in Georgië wel tot de mogelijkheden.

Snowcat snowboarden

snowcat snowboarden Georgië

Een andere manier om een unieke wintersport te beleven in een ongerepte wildernis en niet op een overvolle piste is om gebruik te maken van een snowcat. Met deze omgebouwde pistebully word je naar adembenemende plekken gebracht om vervolgens vanuit hier naar beneden af te dalen. De snowcat pikt je beneden aan de afdaling weer op om je vervolgens weer op een andere plek te droppen. Op deze plekken zijn meestal geen skiliften dus dat betekent dat je hier een unieke freeride ervaring gaat beleven.

Bekendste gebieden om te snowboarden in Georgië

Gudauri – (Grote Kaukasus)

Gudauri ligt in het noordoosten van Georgië in de hoogste bergen van Europa: De Kaukasus. Natuurlijk is iedere wintersporter hier welkom maar vooral voor de avontuurlijke skiër en boarder zorgen de speciale ski-routes en bijzondere uitdagingen voor een waar paradijs. Snowboarden in de Kaukasus kan hier letterlijk en figuurlijk vanaf een hoger level, bijvoorbeeld met zo’n helikopter drop snowboarden in Georgië. Hiermee kun je de hoge toppen van de Kaukasus ontdekken en de fijne poedersneeuw uitproberen. Een unieke ervaring. Het nabijgelegen Kazbegi is ook één van de locaties waar je kan heli boarden in Georgië. Het gebied is over het algemeen veilig voor lawines, dus dat is een geruststellende gedachte als je jouw vaardigheden op hoog niveau wilt testen. Gudauri ligt op ongeveer een half uurtje rijden van de hoofdstad Tbilisi.

snowboardeni n de kaukasus

Mestia – (Grote Kaukasus)

Ook in het sneeuwzekere Mestia met zijn toppen van 3.000 tot 5.000 meter hoog is een helikopterdrop mogelijk. Mestia ligt in het noordwesten van Georgië. Deze nieuwe wintersportlocatie bestaat sinds 2011 en heeft een nieuwe toeristische infrastructuur en ook een nieuw vliegveld. Een leuke optie dus voor een helikopter drop in Georgië en om ook gelijk weer een nieuw gebied te ontdekken.

Bakuriani – (Kleine Kaukasus)

Bakuriani ligt in de Kleine Kaukasus op ongeveer 175 kilometer van Tbilisi. Een gezellige plek om te gaan snowboarden in de Kaukassus maar meer als je op familievakantie bent of met kleine kinderen gaat. De hoogtes van de pisten liggen tussen de 400 en 900 meter.

waar kun je snowboarden in Georgië

Snowcat snowboarden in Georgië

Snowcat snowboarden kan uitstekend in de Goderdzivallei (Kleine Kaukasus). Hier valt namelijk de meeste sneeuw door de nabijheid van de Zwarte Zee. Snowcat snowboarden kan bijvoorbeeld in de Adjara regio in het westen van Georgië. Ook het onbekende Bachmaro in het zuidwesten van Georgië is een prachtig wintersportgebied voor snowcat snowboarden. Een helikopterdrop is ook een optie in deze regio. Dit gebied is tijdens de wintermaanden onbereikbaar voor auto’s maar wel voor de snowcats die vertrekken vanuit een basecamp op ongeveer een uur van Bachmaro. Dit basecamp ligt op ongeveer een 1,5 uur rijden vanaf Kutaisi of 6 uur rijden vanaf Tbilisi.

snowcat snowboarden in Georgië

Hoe kun je het beste naar Georgië reizen?

De meest efficiënte manier is toch wel het vliegtuig pakken. Er zijn meerdere vluchten van Amsterdam naar Tbilisi. Zoek je de goedkoopste optie, dan kun je ook vluchten vergelijken vanuit Düsseldorf, Keulen, of Brussel. In Tbilisi kun je een auto huren en naar je bestemming rijden. Voordat je gaat snowboarden in Georgië is het misschien ook leuk om een dagje in Tbilisi te blijven. Deze bruisende stad is de hoofdstad van Georgië en staat bol van de geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheden. Van charmante straatjes tot panoramische uitzichten en een enorm aanbod aan gezellige wijnkelders en wijn restaurants waar je lokale wijnen kunt proeven.

helikopter drop snowboarden in Georgië

De voordelen van een wintersport in Georgië

Georgië is nog niet massaal ontdekt door de wintersporter. De pistes zijn dus een stuk rustiger en de accommodaties voordeliger. Ook de skipassen, snowboards, ski’s of andere gerelateerde producten zijn hier een stuk goedkoper dan in de bekende gebieden. De kosten voor uit eten gaan of après skiën liggen ook lager. De sneeuwzekerheid is hoog, op sommige bergen ligt zelfs eeuwige sneeuw. Het land heeft een rijke cultuur met goed bewaarde oude gebouwen en een vriendelijke bevolking al met al is snowboarden in Georgië een ideale bezigheid voor de avontuurlijke snowboarder die eens compleet wat anders wil dan de welbekende Europese bestemmingen zoals Frankrijk en Oostenrijk.

Previous «
Next »