Barbecueën in de herfst

  • Rogier
  • oktober 29, 2020
  • Comments Off
herfststoofpotje op de bbq

Iedereen associeert barbecueën met zomers weer, maar met enkele tips kan een barbecueën in de herfst even goed geslaagd uitpakken. Zeker omdat je in de herfst bijvoorbeeld makkelijk wild op de bbq kunt leggen, zoals je hier kunt lezen over hertenvlees, of hier over wild zwijn. In dit artikel lees je hoe je zorgt voor een sfeervolle najaarsbarbecue en ben je een tip rijker voor een herfststoofpot van de barbecue.

Barbecueën in de herfst

Gezelligheid met familie en/of vrienden kan natuurlijk niet ontbreken, dus nodig een groepje uit die je letterlijk en figuurlijk warm kunt maken voor een herfst bbq. Zorg er voor dat iedereen een trui, jas of sjaaltje meeneemt afhankelijk van de temperatuur die middag en avond. Mocht de bbq avond toch een beetje aan de frisse kant verlopen, maak dan een vuurkorf aan waar iedereen zich aan kan verwarmen. Dat is meteen het leuke aan een herfst bbq, de warmte van een gezellig vuurtje is functioneel en brengt extra sfeer aan de avond.

herfststoofpot van de barbecue

Sfeervolle decoratie

Decoratie is tijdens een herfst bbq een belangrijk onderdeel. Maak hiervoor gebruik van natuurlijke objecten en laat herfstkleuren terugkomen in bijvoorbeeld het tafelkleed en de servetjes. Ook kun je zelf voor versiering zorgen door middel van herfstbladeren en takken.

Herfststoofpotje op de bbq

In het najaar wordt het eerder donker waardoor er een gezellige sfeer ontstaat. Beeld je eens de sfeervolle kaarsjes en lichtjes in, genietend van een heerlijke herfst stoofpot van de barbecue in gezelschap van familie of vrienden. Ondertussen klinkt het geknisper van de bbq op de achtergrond en heb je een muziekje opgezet of pakt iemand een gitaar ter hand.

Herfststoofpot maken met barbecueën in de herfst

Met een lekker recept en de juiste benodigdheden kun je tijdens een najaars barbecue een heerlijke herfst stoofpot maken. Een herfststoofpot van de barbecue die niet al te lang duurt is bijvoorbeeld kippendijen met perzik. Gebruik hiervoor een gietijzeren skillet, dit is een lage gietijzeren pan die je op de barbecue zet. Lamineer de kippendijen met zout, peper en basilicum en gril ze vervolgens in de gietijzeren skillet met een beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin. Haal de kip even uit de pan en fruit de sjalotjes en knoflook terwijl je goed blijft roeren. Voeg dan de halve perziken in de pan en giet vervolgens het perziksap en de wijn erbij. Doe tenslotte de kippendijen er weer bij en je hebt een lekker herfststoofpotje op de bbq.

Barbecueën in de herfst

Voldoende afsluiting

Voor een barbecue avondje in de herfst is het handig om een paar belangrijke dingen in de voorbereiding mee te nemen. Zorg er in de eerste plaats voor dat de bbq een deksel heeft om de warmte in de barbecue goed vast te houden. Gerechten kunnen in het najaar buiten immers sneller verkoelen. Ook wordt het vlees minder snel gaar door de koude wind. Ter overweging: begin met een stuk vlees dat snel gaar wordt, tijdens een barbecue wil niemand lang wachten voordat hij vlees toegediend krijgt. Last but not least is een warm nagerecht een onmisbaar onderdeel voor een typische herfst bbq. Denk bijvoorbeeld aan appelcrumble of nutella pannenkoeken.

Previous «
Next »