• Homepage
 • >
 • BBQ
 • >
 • Barbecueën in Mexicaanse stijl? Wat mag er niet ontbreken?

Barbecueën in Mexicaanse stijl? Wat mag er niet ontbreken?

 • Menfacts
 • mei 20, 2020
 • Comments Off
mexicaanse barbecue

Organiseer zelf een gezellige Mexicaanse Barbecue. Barbecueën in Mexicaanse stijl zorgt voor een gezellige en natuurlijk een heel lekkere avond. Geniet van pittige smaken op de barbecue en de pikante bijgerechten. Wil je weten hoe je zelf een heerlijke Mexicaanse barbecue organiseert? Lees dan gauw verder. Wij hebben alles wat niet mag ontbreken bij een barbecue in Mexicaanse stijl op een rijtje gezet.

Mexicaanse kruiden

Natuurlijk wil je het best gekruide vlees van de barbecue. Wanneer je gaat barbecueën in Mexicaanse stijl, dan horen daar Mexicaanse kruiden bij. Je kunt eenvoudig een potje Mexicaanse kruiden kopen in de winkel, of de kruiden los kopen. Je kunt hierdoor het vlees zelf op smaak brengen. Wil je bijvoorbeeld kip van de barbecue? Dan kun je de kip al ’s ochtends vroeg marineren. Doe een scheutje olijfolie, tomatenpuree en Mexicaanse kruiden in een kom en masseer de kip hierdoor. Je kunt de kom vervolgens afdekken met folie en in de koelkast bewaren. Zo kunnen de smaken goed in de kip trekken en geniet je ’s avonds van een pittig kippetje van de barbecue.

Nachos

Bij een barbecue horen natuurlijk ook goede bijgerechten. Waar je voorheen stukjes stokbrood had, kun je bij een Mexicaanse barbecue nachos gebruiken. Dit zijn tortilla chips die je zowel naturel kunt eten, als met een pittige salsa. Daarnaast zijn er veel Mexicaanse barbecue gerechten met nachos. Je kunt de nachos met wat room, salsa en geraspte kaas verwarmen. Zo geniet je warme en knapperige nachos. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de nachos te serveren met een overheerlijke zelfgemaakte guacemole.

Geen Mexicaanse barbecue zonder Tortillas

Tortilla’s mogen niet ontbreken bij de barbecue. Niet alleen kun je deze vullen met groente en vlees van de barbecue, ook kun je hier Mexicaanse gerechten mee maken op de barbecue. Vul de tortilla met een laagje tomatenpuree, kaas en vlees. Rol de tortilla in aluminiumfolie en leg deze op de barbecue. Na een aantal minuten geniet je van een warme gevulde tortilla. Dit is lekker voor de afwisseling en iedereen kan zijn of haar eigen tortilla maken.

Pico de Gallo

Natuurlijk wil je ook een gezonde of frisse afwisseling tijdens de barbecue. Een van de bekendste Mexicaanse barbecue gerechten is Pico de Gallo. Dit komt vanwege de fijne smaak en de eenvoud in de bereiding. De kans is groot dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Wat je precies nodig hebt om Pico de Gallo te maken? Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

 • Twee grote tomaten
 • Een witte uit
 • Verse koriander
 • 1 Jalapeno peper
 • Zout
 • Limoensap

De bereiding van dit Mexicaanse bijgerecht is ook zeer eenvoudig. Je snijd simpelweg de tomaten, ui en peper in fijne stukken. Mixt vervolgens deze samen met de koriander en zout en voegt de limoensap toe. Ook kun je dit pittige bijgerecht al ’s ochtends klaarmaken. Door de limoensap blijft dit gerecht 24 uur houdbaar. Wanneer je ’s ochtends het grootste werk doet, kun je ’s avonds tijdens de barbecue lekker genieten.

Mexicaans biertje

Je geniet het beste van een barbecue in de Mexicaanse stijl, wanneer je ook zorgt voor toepasselijke drankjes. Mexico staat bekend om haar rijke collectie aan bieren. Wat dacht je van een Sol, Corona of Modelo? Deze bieren bevatten vaak rijst en mais en minder veel hop. Hierdoor zijn deze bieren lichter van smaak. Deze milde Mexicaanse bieren gaan perfect samen met pittige Mexicaanse barbecue gerechten.

Een piñata

Zit de sfeer er goed in en zijn er kinderen aanwezig bij de barbecue? Dan sluit je deze gezellige avond het beste af in Mexicaanse stijl. Vul een piñata met snoepgoed en laat de kinderen om de beurt de piñata meppen. Voor je het weet barst de piñata open en kunnen de kinderen snoepgoed zoeken. De piñata is onderdeel van vrijwel iedere feestdag in Mexico.

Heb jij zin in iets anders en wil je een origineel feest organiseren? Organiseer dan een Mexicaanse barbecue bij jou thuis! Tegenwoordig kun je genoeg Mexicaanse producten vinden in de winkels en kun je met een beetje hulp de beste Mexicaanse gerechten zelf maken. Geniet van een gezellige avond met een barbecue in Mexicaansee stijl.

Previous «
Next »