Houd je van barbecueën, kip en bier? Dan is dit recept ‘kip op bierblik’ echt iets voor jou. Dit recept staat ook wel bekend als beer can chicken of bierblikkip. Alleen hoe bereid je de kip op bierblik?
Ingrediënten voor de kip op bierblik
- Een hele kip
- 3 geperste knoflook teentjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels baharat kruiden
- Een halve citroen
- 1 blikje bier
- een oventhermometer
Bereidingswijze voor de beer can chicken
Voor het bereiden van de beer can chicken moet je stapsgewijs de volgende stappen doorlopen, voor een heerlijk resultaat!
Stap 1: Voeg de kruiden, knoflook en olijfolie samen. Meng dit tot een mengsel.
Stap 2: Snij alle loshangende delen vel en vet weg. Deze stukken verbranden alleen maar in oven.
Stap 3: Wrijf de hele kip in met het mengsel van kruiden, knoflook en olijfolie, zowel de binnenkant, als de buitenkant van de kip. Laat dit een klein half uur in trekken.
Stap 4: Duw vervolgens de halve citroen in de kip.
Stap 5: Zet vervolgens de barbecue aan en vul deze tot de helft met kolen. Dan kan later je de kip grillen. Door op deze manier je kip te bereiden, krijg je mooi sappig vlees en een mooie krokante korst.
Stap 6: Zet het blikje bier op de gril en laat de kip er vervolgens overheen zakken.
Stap 7: Vervolgens moet je de kip 60 tot en met 80 minuten met het deksel dichtgrillen.. Zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70 graden Celsius bereikt in de borst en 85 graden Celsius in de dij. Houd de temperaturen in de gaten met de thermometer.
Stap 8: Word de kip gaar? Dan ziet die goudbruin. Bedek de kip vervolgens met aluminiumfolie.
Stap 9: Haal zorgvuldig het blikje bier uit de kip. En laat de kip in het aluminiumfolie rusten voor gedurende 15 minuten.
Stap 10: Snijd de kip aan. Serveer het met een schijfje citroen. Je bierblikkip is klaar. Eetsmakelijk!