Beginnen met golf! Probeer het eens.

  • Menfacts
  • januari 19, 2018
  • Comments Off
beginnen met golf

Waarom beginnen met golf

Golf spelen is allang niet meer voor de elite. Veel mensen komen er enkel via via mee in aanraking, door een keer mee te gaan kijken bijvoorbeeld. Leren golfen is lastig, want een goede golftechniek is niet vaak aangeboren en vergt veel training. Afhankelijk van of je liever alleen oefent, of gezellig met vrienden speelt zijn, golf spelen met vrienden of inschrijven voor een golfcursus, de beste manieren om te leren golfen.

Golf spelen met vrienden

Nu golf niet enkel meer voor de elite is, is het het uitgelezen moment om te gaan golfen met je vrienden. Golftechniek is lastiger, maar een stuk beter op te bouwen wanneer je dit op een ontspannen manier met vrienden doet. Daarnaast is al het begin grappig, dus er kan ook nog gelachen worden! Zonder verplichtingen genieten van een prachtige golfbaan, vaak met een mooi stuk natuur rondom, en vrienden om je heen om het moment mee te delen.

Hoe beginnen met golf

Laat de keuze vooral niet alleen van het financiële plaatje afhangen. Het is mogelijk om je aan te melden bij een club om vervolgens individueel of in groepsverband lessen te nemen. Individueel zal natuurlijk iets prijziger zijn, maar zal wel betekenen dat er meer individuele begeleiding is. Weeg voor jezelf af wat je prettiger lijkt. Sommige mensen zullen immers liever in groepsverband trainen, zodat je ook ziet wat er bij de ander goed of slecht gaat, om hier zelf van te leren.

Golfclubs

Wanneer je niet in het bezit bent van golfclubs, wat aannemelijk is als je nog moet beginnen met golf, kan je deze gerust huren bij de club waar je golf lessen hebt. Wanneer het je bevalt en je besluit om vaker te gaan golfen, is het raadzaam om zelf een golf uitrusting aan te schaffen. Tip is wel om vooraf op zoek te gaan naar goede schoenen,
vaak zijn deze niet te huren.

Golfexamen

Het golfexamen doe je normaliter voor het behalen van je golfbaan permissie. Met het golfexamen wordt verzekerd dat iedere golfer op de hoogte is van de golf etiquette en golfregels. Het is een theorie examen bestaande uit 10 vragen over de etiquette en 19 over de regels. Daarnaast krijg je nog 1 vraag waarbij je een stableford score, gebruikt om handicaps mee te berekenen, uit moet rekenen. Bij minimaal 23 goede antwoorden haal je je examen en krijg je er een schriftelijke bevestiging van mee, deze is onbeperkt geldig.

Previous «
Next »