• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Bij de meeste audiciens kun je tegenwoordig gewoon een hoortest online doen, wel zo makkelijk!

Bij de meeste audiciens kun je tegenwoordig gewoon een hoortest online doen, wel zo makkelijk!

  • Menfacts
  • maart 10, 2021
  • Comments Off
hoortest online

Twijfel je over de kwaliteit van je gehoor? Heb je de indruk dat je in drukke ruimtes niet altijd alles meekrijgt als er rumoer is over er veel gepraat wordt? Dan kan het maar zo zijn dat je gehoorproblemen hebt. Zeker als je boven de 50 jaar bent, kun je te maken krijgen met een verminderd gehoor. Een hoortest online doen bij een van de betere audiciens is dan een verstandig idee. Tegenwoordig hoef je voor een hoortest niet meer bij audiciens zelf langs, maar kun je gewoon via internet een betrouwbare hoortest online laten afnemen. Door te kiezen voor een digitale gehoortest maak je het jezelf een stuk gemakkelijker en profiteer je van diverse voordelen!

Je weet snel waar je aan toe bent


Het fijnste aan een gehoortest online laten doen via een website van een van de betere audiciens, is dat je snel uitslag hebt en weet waar je aan toe bent. De gemiddelde gehoortest via internet duurt slechts zo’n 15 minuten! Veelal bestaat een hoortest online van goede audiciens uit twee soorten vragen. Eerst moet je enkele open vragen beantwoorden (zogenoemde reflectieve vragen), die gaan over hoe je je eigen gehoor en de kwaliteit daarvan ervaart. Daarna volgt een online geluidstest die je gehoor objectief meer op bijvoorbeeld toonhoogte en volume. 

Een hoortest online is een gratis test 


Het fijne van een digitale gehoortest doen, is het gegeven dat deze testen bij audiciens volledig gratis en vrijblijvend zijn. Zelfs als je geen klant bent bij de betreffende audicien kun je de test gewoon doen. Ook hoef je geen abonnement te hebben bij een gehoorspecialist. En dat is natuurlijk lekker. Want waarom zou je voor een gehoortest betalen als dat niet nodig is? De vraag stellen is hem beantwoorden! En daarbij: het dagelijkse leven is al duur genoeg tegenwoordig, dus elke euro die je kunt besparen kun je uitgeven aan iets anders!

Online gehoortesten zijn betrouwbaar 


Kies je voor een hoortest online laten afnemen via een erkende gehoorspecialist, dan heb je de garantie op een betrouwbare gehoortest. De testen van gehoorspecialisten zijn namelijk ontwikkeld door experts en wetenschappelijk onderbouwd. Je hoeft dus niet bang te zijn als je een hoortest online doet, dat de uitslag niet klopt. 

Na de test kun je eventueel naar een audicien gaan voor een oplossing 


Mocht uit een online gehoortest blijken dat je problemen hebt met je gehoor, dan kun je daarna een fysieke afspraak maken met een audicien bij jou in de buurt. Over de uitslag van de internet gehoortest hoef je niet e twijfelen, maar daarna is het zaak om de meest passende oplossing te vinden voor je gehoorproblemen. Dat kan het beste door een afspraak te maken bij een gehoorspecialist in de regio. Die doet een dubbelcheck en kan je dan adviseren over welke oplossing in jouw situatie het meest geschikt is. Meestal ligt de oplossing in het aanmeten van een geschikt gehoorapparaat dat ervoor zorgt dat je gehoor flink zal verbeteren!

Previous «
Next »