Extra eiwitten binnenkrijgen door proteïne poeder

  • Menfacts
  • april 29, 2022
  • Comments Off
proteine poeder

Voor ieder mens geldt dat hij of zij voldoende eiwitten moet binnenkrijgen, of je nou wel of niet fanatiek sport. Eiwitten zijn belangrijk voor het lichaam en helpen bij het herstel en de groei van spieren. Daarom moet een sport extra eiwitten binnenkrijgen ten opzichte van een persoon die niet fanatiek sport. Het helpt hierbij voornamelijk om gezond te eten en voldoende te slapen. Kies bijvoorbeeld voor een gevarieerd en gezond eetpatroon om het herstel van de spieren te bevorderen. De keuze voor een proteïne poeder is een extra supplement en heeft extra eiwitten als gevolg. 

Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Voordat je kiest voor een proteïne poeder bij Matchu sports is het belangrijk om te weten hoeveel eiwitten je binnen hoort te krijgen. Dit is namelijk verschillend per persoon en is afhankelijk van jouw lichaamspostuur. Naast het belang van voldoende eiwitten uit zuivelproducten zoals vlees en vis weet je dan ook of je gebruik moet maken van een proteïne poeder. Het is mogelijk om je behoefte aan eiwitten te berekenen, zodat je weet hoeveel eiwitten je dagelijks moet eten. Indien gewenst kan je gebruik maken van de poeder in de ochtend als je aan jouw dag begint, of na afloop van een training. 

Een lekkere shake

De proteïne poeder kan naast functioneel tevens lekker zijn om binnen te krijgen. Er zijn immers verschillende soorten en smaken beschikbaar. Door te kiezen voor een shake die lekker smaakt zal het gemakkelijker zijn om de poeder iedere dag weer tot je te nemen. Verder is het belangrijk om te voorkomen dat de shake te klonterig is, aangezien deze shake moeilijk te drinken is. Daarom is het belangrijk om een shake uit te kiezen bij een professioneel bedrijf, zodat je verzekerd bent van een goede kwaliteit. De smaken chocola, forest fruit, banaan en vanille zijn beschikbaar. 

Gezonde levensstijl

Ondanks de toegevoegde waarde van een shake is het belangrijk om te benadrukken dat proteïne poeder geen vervanging is van een gezonde levensstijl. Het is mogelijk om een shake te gebruiken als toevoeging van jouw levensstijl, een manier waarop je extra eiwitten binnenkrijgt. Echter blijft het belangrijk om aan het eind van de dag voldoende te slapen en voldoende rust te nemen tussen verschillende trainingen. Zo geef jij jouw spieren de tijd om te herstellen. Daarnaast is een gezonde voeding van groot belang, waarbij gezond eten de regel is en een ongezonde maaltijd de uitzondering. 

Previous «
Next »