Corona, het Mexicaanse zomerbiertje

  • Menfacts
  • april 3, 2017
  • Comments Off

Corona, hét zomerse biertje uit Mexico. Bierliefhebber of niet, dit drankje heeft al vele harten voor zich weten te winnen. Een heerlijke Corona met limoen, wie houdt er nu niet van? Met de zomer voor de deur is het tijd om dit populaire biertje eens onder de loep te nemen.

De geschiedenis van Coronageschiedenis corona

Corona is een Mexicaans biermerk van de brouwerij Grupo Modelo. De brouwerij werd in 1925 opgericht door Pablo Diez Hernandez en is nu overgenomen door AB InBev. Corona was zo populair dat het uitgroeide tot het nationale biermerk. Eind jaren 70 van de vorige eeuw werd het voor het eerst geëxporteerd. In de Verenigde Staten staat Corona al veel jaren boven in de top van de meest geïmporteerde bieren.

Waar wordt het gebrouwen?

De brouwerij Grupo Modelo bevindt zich in Mexico-stad. Corona is niet zomaar een standaard biertje, dat komt doordat er relatief weinig gerst en hop gebruikt wordt. Ingrediënten die gebruikt worden zijn goedkopere alternatieven, zoals mais en rijst, deze vormen alcohol bij de vergisting, maar leveren minder smaak. Het alcoholpercentage van Corona-bier is 4,6%.

Waarom is Corona hét ideale zomerbiertje?

Corona wordt door veel mensen gezien als hét ideale zomerbiertje. In de zomer heb je vaak zin in iets lichts, een drankje dat niet een al te zware smaak heeft. Wat dat betreft is Corona perfect, doordat er weinig hop gebruikt wordt, heeft het bier een neutrale smaak. Daardoor wordt Corona met limoen vaak geserveerd, dat zorgt voor een frisse smaak. En dat maakt het bier ook nog eens extra zomers. In Spanje hebben ze er zelfs een naam aan gegeven dat nog zonniger klinkt, Coronita.

Michelada

Een Michelada is een populaire Mexicaanse cocktail die al bestaat sinds de jaren 40 van de vorige eeuw. Het hoofdingrediënt van de cocktail is Corona (of een ander Mexicaans biert) en de andere belangrijke toevoeging is een pittige saus of salsa. Vaak wordt er gebruik gemaakt van tabasco, worcestershire, maggi of sojasaus of een combinatie van deze ingrediënten. Er zijn verschillende varianten, zo bestaat er ook een tomaten Michelada, waar tomatensap aan toegevoegd wordt. De cocktail wordt ook wel de Bloody Mary onder de bieren genoemd. Niet alleen is de cocktail populair in Mexico, maar het weet steeds meer plekken te veroveren.

michelada

Previous «
Next »