De grootste lente trends voor mannen in 2022

  • Menfacts
  • maart 10, 2022
  • Comments Off
lente trends 2022

Elk seizoen zien we de trends in herenmode veranderen. Of het nu gaat om herenschoenen, of accessoires voor mannen, de trends op dat gebied verschuiven. Ook dit voorjaar zien we weer een hoop nieuwe items en inspiratie bij de fashion voor mannen. In deze blog lees je welke.

Voor de voorjaarsmode van 2022 waren er meer fashionshows dan in de voorgaande twee seizoenen bij elkaar. Fijn om te zien dat de pandemie ook op de mode minder grip begint te krijgen. De ontwerpers leken ook gelukkiger, waarbij de overgrote meerderheid een hernieuwde creatieve energie liet zien die niet werd gezien tijdens de pandemie.

Kledingtrends worden gelukkig weer spannend

Het beste nieuws is echter dat de kleding die te zien was ook aanzienlijk spannender was om naar te kijken, erover te schrijven en te dragen dan de spullen die de afgelopen seizoenen over de digitale en fysieke catwalks gingen.

Daarom leek het ons een goed moment om de belangrijke trends voor het komende seizoen onder de loep te houden, zodat je een duidelijk beeld hebt van de voorjaars mode van 2022.

Vest jassen voor het tussenseizoen

Meestal is de temperatuur in dit land in het voorjaar te warm voor een jas en te koud voor een T-shirt. Gelukkig zijn ’s werelds slimmere herenmode ontwerpers dit seizoen op het slimme idee gekomen om jassen van vesten te maken. Vest jassen! Jassen die in feite vesten zijn, ook wel bekend als zwaar gebreide vesten.

We hebben het al een tijdje over de mouwloze trend, misschien wel ingegeven door Kanye West, of Ye West zoals hij nu door het leven gaat. De verschuiving kwam voor het eerst onder de aandacht toen een hele reeks ontwerpers hun herenkleding collectie wijdde aan de kracht van het mouwloze shirt.

De mouwloze trend zien we toegepast op verschillende kleding items

Voor het seizoen lente 2022 is de trend nog groter geworden, met mouwloze gebreide varianten. Ook op maat gemaakte mouwloze blazers en bikerjacks gaan we dit seizoen tegenkomen op straat.

We zijn al lange tijd van mening dat mannen net zoveel vrijheid moeten hebben om hun benen te ontbloten als vrouwen. En dit voorjaar lijkt er veel plaats te zijn voor de korte broek. Deze zijn over het algemeen korter dan voorheen en we zien ook een grote opkomst van de patronen die gebruikt worden bij korte broeken. Niet alle patronen kunnen op begrip rekenen: de geruite broek mag nog steeds opgeborgen blijven. Ondanks dat deze weinig in het zicht komt, is het natuurlijk ook van belang om bij je short de beste boxershort te kiezen. 

Lossere kledingstijl

Het is geen geheim dat de manier waarop we ons kleden naar het werk onherroepelijk is veranderd door de Corona pandemie. Waar het daarvoor op veel kantoren en andere werkplekken ging om een ​​tweedelig pak. Zien we nu dat er veel meer ruimte is voor comfort. Uiteraard ingegeven door het vele thuiswerken, zien we zelfs ‘chique’ joggingpakken in de schappen dit voorjaar.

Het blijkt dat ’s werelds belangrijkste ontwerpers van herenkleding net zo verveeld zijn van grijstinten, marine blauwe badstof en zwarte materialen als wij. Het bewijs was te vinden in het buitengewone kleurenpalet dat te zien was op de catwalks in Londen, Milaan en Parijs. Hier zagen we regenboog patronen en safari-jassen met capuchon, gesneden uit het fijnste leer. Met andere woorden: opzichtige patronen geïnspireerd op zomers van weleer vinden hun weg naar kledingstukken en accessoires.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo